Grayscale Kan Kaybediyor: Bitcoin ETF’ten 3 Günde 1,1 Milyar Dolar Çıktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin ETF ticaretinde 3. gün son bulurken Grayscale ETF’inden bu sürede 1,1 milyar dolarlık çıkış oldu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), spot Bitcoin ETF’lerine onay vermesinin ardından ürünler şimdiye kadar 3 gün boyunca işlem gördü. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunu spot Bitcoin ETF’ine dönüştüren Grayscale’den bu süreçte toplam 1,1 milyar dolarlık varlık çıkışı yaşandı.

Kripto para borsası BitMEX’in analistlerine göre üçüncü günde spot Bitcoin ETF’lerin toplamından 41,1 milyon dolarlık net çıkış yaşandı. Ayrıca 3. işlem günü olan dün GBTC’den 590 milyon dolar çıkarken her işlem gününde de ciddi satış baskısı gerçekleşti.

Bloomerg ETF analisti James Seyyfart Twitter’dan yaptığı açıklamada, Bitcoin ETF’lerinden çıkış görülmesinin normal olduğunu ve Grayscale’in başı çektiğini söyledi.

Seyyfart ayrıca diğer fonlara genel olarak giriş yaşandığını belirtti.

Grayscale’den yaşanan çıkışların uzun süre boyunca GBTC fonunun değer kaybetmesi ve alıcıların 6 ay boyunca satış yapamamasından kaynaklandığı düşünülüyor. Ayrıca kapanan prim oranından kaynaklı yatırımcıların kar satışı yaptığı tahmin ediliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale Kan Kaybediyor: Bitcoin ETF’ten 3 Günde 1,1 Milyar Dolar Çıktı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!