En Büyük ETF Sahiplerinden Biri Bitcoin İçin SEC’ye 5 Başvuru Yaptı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önde gelen yatırım ürünleri sağlayıcısı ProShares, beş farklı kaldıraçlı spot Bitcoin ETF’i için başvuruda bulundu.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onaylanmasından kısa süre sonra harekete geçen ProShares, 5 farklı kaldıraçlı spot Bitcoin ETF’i için ABD menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

Şirket tarafından başvuruya dahil edilen fonların adı ProShares Plus Bitcoin ETF, ProShares Ultra Bitcoin ETF, ProShares UltraShort Bitcoin ETF, Proshares Short Bitcoin ETF ve ProShares ShortPlus Bitcoin ETF olarak kayıtlara geçti.

Söz konusu fonlar +1.5X, +2X, -1X, -1.5X, ve -2X olmak üzere farklı kaldıraç imkanları sunacak. ProShares tarafından yayınlanan izahnameye göre fonların iki tanesi herhangi bir şekilde Bitcoin’e doğrudan yatırım yapmayacak, yalnızca Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri arasındaki fiyat farklarından yararlanacak. Bu ETF’lerin 1 Nisan günü işleme açılması bekleniyor.

Öte yandan diğer 3 fon ise doğrudan Bitcoin üzerinde short pozisyon açmayıp aynı şekilde fiyat farklarına odaklanacak. Söz konusu ETF’ler temelde Bloomberg Galaxy Bitcoin Endeksi’nin günlük performansını takip ederek yatırımcılara farklı bir opsiyon sunmuş olacak.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas konu hakkında yaptığı açıklamada, kaldıraçlı Bitcoin ETF’lerini işaret ederek birkaç ay içerisinde bunlardan piyasada bir düzine kadar bulunabileceğini belirtti.

ETFStore başkanı konu hakkında yaptığı açıklamada dev yatırım şirketi Vanguard’ın bu kaldıraçlı ETF’leri kesinlikle platformunda barındırmayacağını belirterek sert bir tutum sergiledi.

Şirket geçtiğimiz haziran ayında ProShares UltraBitcoin Strategy ETF olarak adlandırılan ve 2x kaldıraçlı Bitcoin ETF’i olarak bilinen fonuna dair başvuruyu geri çekeceğini bildirmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
En Büyük ETF Sahiplerinden Biri Bitcoin İçin SEC’ye 5 Başvuru Yaptı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!