Bitcoin ETF’lerin İlk Üç Günlük Performansı Belli Oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta ABD’de işleme başlayan Bitcoin ETF’ler, gösterdikleri performans ile dikkatleri üzerine çekti. Grayscale, BlackRock ve Fidelity gibi şirketler, toplam hacmi 10 milyar doları aşan bir piyasa dominesi oluşturdu.

ETF analisti James Seyffart, bu veriyi X sosyal medya ağında (eski adıyla Twitter) paylaştı. Diğer bir deneyimli ETF analisti olan Eric Balchunas ise Bitcoin ETF’lerinin hızlı büyümesini, 2023’te başlatılan diğer ETF gruplarının işlem hacimleriyle karşılaştırdı. Yeni ETF’lerin toplam 450 milyon dolarlık hacim toplaması, Bitcoin ETF pazarının açık ara bir farkla öne geçmesini sağladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) onayıyla Wall Street piyasaları üzerinden tüm dünyada işleme açılan ETF’ler, dijital varlıklara kurumsal ve bireysel yatırımcıların ilgisini çekti. Bu durum, Bitcoin’in giderek daha fazla kabul gördüğünün bir göstergesi olarak da değerlendirilebilir.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), daha önce BTCHaber’de duyurulduğu gibi, 5 milyar doları aşan toplam hacimle öncü konumda yer alıyor. Onu sırasıyla 1,995 milyar dolarlık iShares Bitcoin Trust (IBIT) ve 1,468 milyar dolarlık Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) izliyor.

Bu gelişmeler, Bitcoin ETF’lerinin kripto para piyasasında etkili bir rol oynayabileceğine işaret ediyor. Kurumsal yatırımcılar ve bireysel yatırımcılar, ETF’ler aracılığıyla Bitcoin’e daha kolay ve güvenli bir şekilde yatırım yapma imkanına sahip oluyorlar. Bu da Bitcoin’in benimsenmesini ve değerinin artmasını destekleyen faktörlerden biri olarak görülebilir.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF’lerin İlk Üç Günlük Performansı Belli Oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!