Güney Kore ABD Gibi Bu Kripto Para Projelerine Ekstra Denetim Getirecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Koreli yetkililer kara para aklama operasyonlarının merkezinde yer alan kripto para mikserlerine karşı harekete geçmeye hazırlanıyor.

Hacklerların gözdesi olan ve varlıkların takip edilmesini oldukça zorlaştıran kripto para mikserleri Güney Kore’li yetkililerin hedefinde yer aldı. Güney Koreli yerel haber ajansı DeCenter tarafından aktarılan haberde, ülkenin Finansal İstihbarat Birimi’nin (FIU) kripto para mikserlerine yönelik düzenleme getirmeyi planladığına yer verildi.

Bu tür platformların kara para aklamak isteyen aktörlerin işlerini kolaylaştırdığını işaret eden FIU cephesi, söz konusu riskler kapsamında harekete geçeceklerini vurguladı.

Bir FIU yetkilisi konu hakkında yaptığı açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Kripto varlıklar bir karıştırıcıdan geçirildiğinde, fonları takip etmek ve suçu izlemek zorlaşıyor. Mikserler aracılığıyla kara para aklama suçlarına karışıldığı ve bu noktada büyük bir risk olduğu konusunda hemfikiriz.

ABD bu konuda daha hızlı hareket ederek geçtiğimiz yıl ekim ayında kripto para mikserlerinin kara para aklama operasyonlarıyla bağlarına odaklanan bir bildiri yayınlamıştı. Bu bildiriye paralel olarak ABD, birçok kripto para cüzdanını bloke etmiş ve Tornado Cash gibi öncü kripto para mikserlerine yaptırım uygulamıştı.

Özellikle Kuzey Kore’li hacker gurubu Lazarus, çaldığı kripto paraları mikserler aracılığıyla aklayarak bu suç faaliyetlerinin başında yer almıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore ABD Gibi Bu Kripto Para Projelerine Ekstra Denetim Getirecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!