CoinShares Bitcoin’de Halving Sonrası İçin Önemli Fiyat Seviyesini Açıkladı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto varlık yöneticisi CoinShares, mayıs ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin (BTC) yarılanmasının (halving) ağ ve madenciler üzerinde yaratacağı etkiye değindi.

CoinShares güncel raporunda, önümüzdeki mayıs ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanmasının olası etkilerine odaklandı. Öncelikle yarılanmanın ardından 1 Bitcoin’in üretim maliyetinin 37.856 dolara çıkabileceğini öngören şirket, bu durumun birçok Bitcoin madencisinin karlılık oranını düşüreceğini belirtti:

Bitcoin madencilik ağının 2023 yılında %90 oranında büyümesi, ağın verimliliği ve enerji maliyeti başta olmak üzere çevresel sürdürülebilirliği ve karlılığı hakkında soru işaretleri yaratmaktadır. Yarılanma sonrası, daha yüksek maliyetli madenciler, azalan anlık gelir nedeniyle zorlanabilirler. Araştırmalarımıza göre yarılanma sonrası 1 Bitcoin’in maliyeti 37.856 dolar civarında olacak.

Madencilerin artan üretim maliyetleri karşısında kırılgan bir yapıya bürüneceğini belirten CoinShares, şirketlerin karlılıklarını sürdürebilmek için maliyetlerini azaltma yoluna gideceklerini ve potansiyel olarak daha fazla Bitcoin satabileceklerini kaydetti. Bununla birlikte Bitcoin fiyatının 40 bin doların üzerinde yani güncel fiyatlarında kalması durumunda sadece bir avuç Bitcoin madencilik şirketinin kar edebileceği işaret edildi.

Bitcoin fiyatının mayıs ayından sonra 40 bin doların altına düşmesi düşmesi durumunda ise madencilik şirketlerinin neredeyse hepsi zararına faaliyetlerini sürdürmek durumunda kalacak.

Öte yandan yarılanma döngüsünün Bitcoin ağının verimliliğini de zaman içerisinde düşüreceğini ortaya koyan rapor, halihazırda ağın 34W/T olan ağ verimliliğinin 2026 ortasına kadar 10W/T’ye düşebileceğini gözler önüne serdi.

NiceHash verilerine göre bir sonraki Bitcoin yarılanması 4 Mayıs günü gerçekleşecek. Yarılanmayla birlikte madencilere blok başına verilen ödül 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşürülecek.

CoinShares Bitcoin’de Halving Sonrası İçin Önemli Fiyat Seviyesini Açıkladı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CoinShares Bitcoin’de Halving Sonrası İçin Önemli Fiyat Seviyesini Açıkladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!