JPMorgan Ethereum İçin Gözünü Bu Tarihe Dikti: Onay Alma İhtimalini Açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

JPMorgan analisti, spot Ethereum ETF onayının önümüzdeki mayıs ayında gerçekleşme ihtimaline %50 şans tanıdı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 10 Ocak günü spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını onaylamasının ardından gözler spot Ethereum ETF’lerine çevrildi.

Spot Bitcoin ETF onayı almayı başaran BlackRock ve Fidelity gibi dev şirketlerin spot Ethereum ETF başvurusu da bulunuyor. Analistlerin konu hakkında birbirinden farklı görüşleri olsa da SEC’nin spot Ethereum ETF’leri hakkında ilk kararını mayıs ayına kadar vermesi gerekecek. Bu tarih SEC için nihai karar tarihi değil ve erteleme gelme ihtimali de masada bulunuyor.

JPMorgan’dan Nikolaos Panigirtzoglou The Block’a yaptığı açıklamada, düzenleyici kurumun mayıs ayında spot Ethereum ETF başvurularına onay vermesinin %50 ihtimalde olduğunu belirtti. Şimdilik yarı yarıya bir pay biçen Panigirtzoglou, Ethereum’un önündeki en büyük engelin menkul kıymet sınıflandırması olduğunu belirtti:

Bize göre SEC’in mayıs ayında spot Ethereum ETF’lerini onaylaması için Ethereum’u bir menkul kıymet yerine Bitcoin’e benzer şekilde bir emtia olarak sınıflandırması gerekecek. Fakat SEC halen daha Bitcoin dışındaki diğer tüm kripto para birimlerini menkul kıymet olarak görmeye devam ettiğinin sinyalini veriyor.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından açıklamada bulunan SEC Başkanı Gary Gensler, birçok kripto para birimini menkul kıymet statüsünde olduğunu ve bu doğrultuda değerlendirilmesi gerektiğini dile getirmişti. Ethereum’un menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğu uzun süredir devam eden tartışmaların başında geldi.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) geçtiğimiz dönemde Ethereum’un bir emtia olduğunu dile getirmiş olsa da bu konuda henüz resmi bir adım atılmadı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
JPMorgan Ethereum İçin Gözünü Bu Tarihe Dikti: Onay Alma İhtimalini Açıkladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!