Bitcoin ETF Onayı ve Listelemesine Rağmen Neden Düşüş Yaşadı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, spot ETF’lerin onaylanmasına ve listelenmesine rağmen yükseliş yaşamadığı gibi bir de düşüş gerçekleştirdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin ve kripto para yatırımcılarının aylardır hatta yıllardır beklediği spot Bitcoin ETF başvurularına 10 Ocak günü onay verdi. Bitcoin fiyatı, yaklaşık 3-4 aydır beklenti ile birlikte ciddi yükselişlere ev sahipliği yaptı.

Bitcoin ekim ayından bu yana 26.500 dolar seviyelerinden %85 yükselişle 49 bin dolara kadar erişti. Ancak ETF beklentilerinin gerçekleşmesine rağmen fiyatta düşüş yaşandı.

Bitcoin neden düştü?

Bitcoin fiyatı, spot ETF onaylandığı gün bir süre hareketsiz kaldı ancak bir gün sonra fonların ticarete başlamasıyla birlikte 49 bin dolara yükseldi. Aradan kısa bir süre geçince fiyat hızlı bir şekilde %8 değer kaybı yaşadı ve 45.500 dolara kadar geriledi.

Bu sürecin arkasında birkaç neden olduğu düşünülüyor. İlk akla gelen gerekçe “Haberi Sat” kavramı olsa yatırımcıların böyle ciddi bir onayda bunu yapma ihtimali az görünüyor. Ancak daha büyük Bitcoin balinaları bu onaya paralel şekilde kripto para borsalarına Bitcoin transferleri gerçekleştirdi.

Büyük transferleri takip eden Whale Alert’e göre 11 Ocak günü öğleden sonra Coinbase’e yüklü Bitcoinler taşındı. Transferlerin değeri genellikle 100 milyon doları aşkındı.

Öte yandan ekim ayından beri artışta olan Bitcoin’in artık düzeltme yapması gerektiğine inanan yatırımcılar da kar satışları gerçekleştirdi. Bunun da düşüşte etkisi olduğu düşünülüyor.

Son olarak 11 Ocak tarihinde yine ABD enflasyon verileri açıklandı. Yıllık %3,2’lik beklentilerin üzerinde %3,4 olarak açıklanan enflasyon verileri dolar endeksinin yukarı yönlü hareketlerine sebebiyet verirken Bitcoin’de de düşüşe yol açmış olabilir.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saatte %3 düşüşle 45.872 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF Onayı ve Listelemesine Rağmen Neden Düşüş Yaşadı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!