ABD’li Senatör, Spot Bitcoin ETF Kararı Yüzünden SEC’ye Tepki Gösterdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li senatör Elizabeth Warren, spot Bitcoin ETF’lerini onayladığı için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) tepki gösterdi.

Senato Bankacılık Komitesi üyesi Warren, SEC’nin 11 spot Bitcoin ETF’sini onaylamasının ardından tepkisini sosyal medya üzerinden gösterdi:

“SEC, Bitcoin ETF kararıyla hem yasal hem politik olarak yanlış yapmıştır. Eğer SEC, kriptonun finans sistemimizde iyice yuva yapmasına izin veriyorsa o zaman kriptonun, kara para aklama yasalarına temel düzeyde uyum göstermesi, hiç olmadığı kadar önemlidir.”

Kripto paralara yönelik getirdiği eleştirilerle tanınan Warren, Dijital Varlık Kara Para Aklama Karşıtı Kanun olarak bilinen tasarıyı savunuyor. Tasarıda, kripto para madencilerinin, validatörlerinin ve hizmet sağlayıcılarının da Banka Gizlilik Kanunu kapsamına alınması amaçlanıyor.

Buna karşın, SEC’nin kararını destekleyen senatörler de bulunuyor. Senatör Cynthia Lummis, “Bu, milyonlarca Amerikanın kripto varlıklara daha kolay şekilde erişmesini, profesyonel yöneticilerden ve daha rekabetçi ücretlerden faydalanmasını sağlayacak.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Senatör, Spot Bitcoin ETF Kararı Yüzünden SEC’ye Tepki Gösterdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!