Ethereum ETF Sırası Ona Gelirken Bitcoin Karşısında Güç Kazandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin (BTC) ETF başvurularına ilişkin nihai karar yaklaşırken Ethereum (ETH) fiyatında yükseliş yönlü sinyaller görüldü.

Geçtiğimiz 1 yıl boyunca Bitcoin karşısında adeta ezilen Ethereum, sahte spot Bitcoin ETF onay haberiyle birlikte canlandı. ETH/BTC paritesi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) hacklenen hesabından paylaşılan onay haberi sonrasında yaşadığı dalgalanma ile 0,04790 seviyesine gerileyip yaklaşık 1 yıllık likiditeyi temizledikten sonra %10’luk bir artış sergileyerek 0,05177 seviyesine ulaştı.

Dolar karşısında dün yaşanan volatiliteyle birlikte 2.424 doları gören Ethereum, günlerdir devam eden satış baskısını da üzerinden atmış oldu.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına ilişkin nihai kararın bugün açıklanması beklenirken yatırımcılar gözlerini şimdiden spot Ethereum ETF’ine çevirmeye başladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan on-chain analist firması Nansen’in analisti Martin Lee, piyasanın Ethereum ETF beklentisi hakkında şu ifadelerde bulundu:

Ana fikir, en büyük ikinci kripto para birimi olan ETH’nin BTC’den sonra bir sonraki ETF olma olasılığının en yüksek olasılıktır.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın tıpkı spot Bitcoin ETF başvurusu gibi SEC’ye sunulmuş spot Ethereum ETF dosyası da bulunuyor. Şirket geçtiğimiz süreçte SEC’ye iShares Ethereum Trust için bir S-1 başvurusu sunmuştu.

Benzer bir yorum da Kaminari CEO’su Alex Onufriychu‘dan geldi. CEO Ethereum ETF başvurusunun giderek daha da ön plana çıkmaya başladığını ima etti:

Ethereum ETF’ini ön plana çıkarmaya yönelik gözle görülür bir eğilim var.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %4,3 yükseliş sergileyen Ethereum, yazım esnasında 2.380 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum ETF Sırası Ona Gelirken Bitcoin Karşısında Güç Kazandı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!