Standard Chartered: Bitcoin ETF Onayı ile Birlikte Fiyat 200 Bin Dolar Olacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Krallık merkezli dev bankacılık grubu Standart Chartered güncel raporunda, spot Bitcoin ETF onayının kripto para piyasasında yaratacağı etkiye değindi.

Standart Chartered güncel raporunda, spot Bitcoin ETF’ine odaklandı. SEC’nin söz konusu ETF’leri onaylayacağına kesin gözüyle bakan kurum, bunun gerçekleşmesi halinde sadece 2024 yılında piyasaya 50-100 milyar dolarlık likidite girişi olacağı öngördü.

Bununla birlikte onayın ardından yaşanacak likidite akışı ve kurumsal ilginin Bitcoin fiyatını 2025 yılının sonuna kadar 200 bin dolara taşıyabileceği belirtildi. Bankacılık grubu ayrıca dev kurumların spot Ethereum ETF başvurularının 2024 yılının ikinci çeyreğinde onaylanabileceğini ve bu onayın kripto para piyasasına yeni bir yükseliş rüzgarı katabileceğini öne çıkardı.

ETF Onayı Bitcoin İçin Dönüm Noktası Olacak!

Konu hakkında yatırımcılara yönelik paylaşımda bulunan Standard Chartered Bank’ın finansal araştırma müdürü Geoffrey Kendric, ETF onayının Bitcoin için bir dönüm noktası olacağını vurguladı:

ETF onayı Bitcoin fiyatının yukarı yönlü seyrinde önemli bir etken olacaktır. Bunu kurumsal paranın Bitcoin katılımını normalleştirmek için bir dönüm noktası olarak görüyoruz ve onayın BTC için önemli bir giriş ve fiyat artışı sağlamasını bekliyoruz.ETF ile ilgili girişler beklediğimiz gibi gerçekleşirse, 2025 yılı sonunda 200.000 dolar seviyesine yakın bir fiyatın mümkün olduğunu düşünüyoruz.

Chartered özellikle ABD merkezli ilk altın ETF’si olan SPDR Gold Shares’i (GLD) bir referans noktası olarak kullanırken benzer bir etkinin Bitcoin özelinde de görülebileceğini savundu. İlk altın ETF’inin oransal bazda nakit çekişi üzeri yorumda bulunan Standart Chartered, bu durumda Bitcoin’e 34 milyar dolar giriş olabileceğini belirtirken bunun “en sakin senaryo” olabileceği belirtildi.

Öte yandan bankacılık grubunun iyi senaryosunda ETF onayıyla birlikte piyasaya enjekte edilecek 130 milyar dolar değerinde bir nakit olasılığına yer verildi. Altına nazaran Bitcoin’in daha dinamik bir yapıya sahip olduğu ve bu doğrultuda hem fiyat hareketinin hem de nakit akışının çok daha hızlı gerçekleşebileceği vurgulandı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Standard Chartered: Bitcoin ETF Onayı ile Birlikte Fiyat 200 Bin Dolar Olacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!