SEC’nin Bitcoin ETF’leri İçin Son Dakika Hareketine Erteleme Sinyali Dendi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına ilişkin nihai karar tarihi yaklaşırken düzenleyici kurumun hamleleri dikkat çekti.

Sürece yakından tanıklık eden kaynakların aktarımına göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) spot Bitcoin ETF dosyalarını tam gaz incelmeye devam ediyor. ETF ihraççıları 8 Ocak Salı günü revize edilmiş dosyaları ve ETF işlem ücretlerini kuruma sundu ve hemen ardından konu hakkında hızlı geri dönüşler sağlandı.

Gelen hızlı yanıt ve yeni düzeltmelere yönelik talep Dijital Ticaret Odası’nın CEO’su Perianne Boring tarafından olumsuz yorumlandı. Boring, SEC’in bu dosyalara yönelik ek değişiklik talep etmesinin ETF onayının ertelenebileceğine yönelik bir sinyal olduğunu belirtti:

SEC başvuru sahiplerinin beklemede olan S-1 dosyaları hakkında ek değişiklik talepleri yayınladı. Bu bir erteleme sinyalidir.

Bu yoruma karşı çıkan Bloomberg ETF analisti James Seyffart, SEC’nin gelen revize dosyalara hemen yanıt vermesinin tarihte görülmemiş bir olay olduğunu ve ertelenme gibi bir durum yaşanmayacağını savundu:

Bu gerçekten SEC’nin ETF sürecine ne denli tepki verdiğini gösteriyor. Sabah SEC’ye bir belge gönderip aynı gün içerisinde yanıt almak şimdiye kadar görülmemiş bir şey. Eğer düzenleyici kurum ETF başvurularını geciktirmek isteseydi bu denli hızlı cevap vermezdi.

Spot Bitcoin ETF’lerinin nihai karar tarihi bu cuma günü sona erecek ve beklentiler 10 Ocak Çarşamba günü onayın gelmesi doğrultusunda şekilleniyor. Konuya aşina kaynak, SEC’nin S-1 dosyalarındaki ince detaylarla ilgilendiğini ve sona hiç olmadığı kadar yaklaşıldığını belirtti.

Sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi kripto para piyasasına da olumlu yansıdı. Bitcoin 8 Ocak günü 47.193 dolara yükselerek Nisan 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC’nin Bitcoin ETF’leri İçin Son Dakika Hareketine Erteleme Sinyali Dendi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!