Bitcoin ETF Onayı Boğa İçin Yeterli Olmayabilir: Yatırımcılar Bu Veriyi Bekliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası spot Bitcoin ETF başvurularına ilişkin kararın ardından ABD’den gelecek bu önemli metriğe odaklanabilir.

Son günlerde tüm gözler spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onayına çevrildi. Eğer bir sürpriz yaşanmazsa ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) söz konusu başvuruları bu hafta içerisinde onaylaması bekleniyor.

Bu sürecin ardından ise ABD Hazinesi’nin üç aylık borç programına ait verilerin açıklanması kripto paralar gibi risk ürünlerine yatırım yapan bireyler için önem taşırken söz konusu veriler 29 Ocak’ta açıklanacak. İkinci çeyrek tahvil satışlarının büyüklüğü ve vade dağılımının yatırımcıların risk iştahını önemli oranda etkileyeceği düşünülüyor.

Ağustos ayında Hazine, iki yıldan uzun bir süredir ilk kez satışları artıracağını söyledi ve daha fazla artış öngördü. Ardından 1 Kasım’da, 10 yıllık Hazine tahvilinin daha yavaş satışıyla, çeyrek için 776 milyar dolar borçlanmayı planladığını söyledi.

Özellike Covid pandemisi sonrası artan borçlanmalar yüzünden 3 aylık borçlanma raporları yatırımcılarının daha fazla ilgisini çekmeye başladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan  merkeziyetsiz kredi piyasası Maple Finance’in sermaye piyasaları ve büyüme başkanı Quinn Thompson, 29 Ocak’ta açıklanacak sonuçların kripto para piyasasını olumsuz etkileyebileceğini belirtti:

Önümüzde, Hazine’nin 29 Ocak’ta açıklayacağı ve piyasalar için geçen çeyrekteki kadar sevindirici sonuçlar vermeyecek olan QRA var. Uzun vadeli faizler şu anda ~100 baz puan daha düşük ve Yellen bir miktar borcu vadelendirerek bundan yararlanmak istiyor olmalı. Bu, UST’ler için bir ters rüzgar olmalı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF Onayı Boğa İçin Yeterli Olmayabilir: Yatırımcılar Bu Veriyi Bekliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!