ETF onayı ile ilgili söylentiler kesilmiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEC’in Cuma günü spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylayacağına dair spekülasyonlar sosyal medyada ateşi yükseltti.  

Grayscale hukuk şefinin “bazı formları doldurduğunu” söylediği paylaşımın yanı sıra, bir muhabirin çok fazla paylaşılan gönderisi de onayın önümüzdeki gün içinde çıkabileceğine dair söylentileri körükledi.  

Buna karşın bazı analistler, onayın önümüzdeki hafta gelmesini bekliyor. 

TechCrunch muhabiri Jacquelyn Melinek, 4 Ocak tarihinde yaptığı X (Twitter) gönderisinde “konuya son derece yakın” kaynaklara atıfta bulunarak birden fazla ETF’in onaylanacağını ve “yarın bir şeyler beklediğini” öne sürdü. 

heard from sources extremely close to the matter that the bitcoin spot ETF is going to be approved by the SEC for *multiple* firms’ applications

— Jacquelyn Melinek (@jacqmelinek) January 4, 2024

Grayscale baş hukuk sorumlusunun “bazı formları dolduruyorum” şeklindeki şifreli gönderisine ise özel bir ilgi gösterildi. Gönderi yayınlandığından bu yana 1,9 milyon görüntülenme ve 6.700 beğeni aldı. 

#BTCETF etiketi ve “Bitcoin ETF” terimi şu anda X’te trend halinde ve Bitcoin fiyatı da TradingView verilerine göre son 24 saatte yüzde 3,4 artarak 3 Ocak tarihindeki sert düşüşün ardından toparlanmaya başladı. 

BITCOIN ETF TOMORROW??

— DustyBC Crypto (@TheDustyBC) January 5, 2024

Trader Scott Melkor, sosyal medyadaki söylentilere yanıt olarak “Söylentiler giderek çılgınlaşıyor” dedi. 

Analistler söylentileri yalanlıyor 

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, 5 Ocak tarihinde onay geleceği ile ilgili söylentilerin çoğunu “kuru gürültü” olarak nitelendirdi ve onayın 8 Ocak ile 10 Ocak arasında geleceğine inandığını vurguladı. 

Benzer şekilde avukat Joe Carlasare de çeşitli ETF başvuruları için kamuya açık yorum döneminin 5 Ocak gece yarısına kadar devam edeceğine dikkat çekti ve bu durumun, onayın önümüzdeki hafta başından önce gelme ihtimalini “çok düşürdüğünü” ifade etti. 

Kıdemli Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, SEC’in şu anda nihai yorumları sunduğunu ve ihraççıların kısa süre sonra nihai 19b-4 ve S-1 formlarını sunacaklarını açıkladı.  

SEC is giving final comments as we speak, then issuers will submit final 19b-4s and S-1s soon after. So I mean this is def as close to “done” as we’ve been but no official approval as far as I know.

— Eric Balchunas (@EricBalchunas) January 4, 2024

Bir ETF’nin işlem görmeye başlayabilmesi için her iki formun da SEC tarafından onaylanması gerekiyor ancak spot Bitcoin ETF’inin kesin bir şekilde onaylanması için 19b-4 formunun da onaylanması gerekiyor. 

İlgili: ETF onayları için SEC’in daha fazla zamana ihtiyacı olabilir

VB Capital ortağı Scott Johnsson, “19b-4 onaylarının netleşmemesi ve SEC’in eşzamanlı onayı önemsemesi” nedeniyle ETF onayının önümüzdeki haftadan önce geleceğine inanmadığını söyledi.

Bitcoin ETF’i için aralarında BlackRock, Valkyrie, ARK Invest/21 Shares, Bitwise ve Fidelity’nin de bulunduğu 14 firma onay bekliyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ETF onayı ile ilgili söylentiler kesilmiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!