Avrupa Merkez Bankası Dijital Euro İçin 5 Başvuru Çağrısı Yayınladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Merkez Bankası (AMB) dijital euro bileşenleri ve ilgili hizmetlerle alakalı 5 başvuru çağrısı yayınladı.

AMB dijital euro sürecini hızlandırmak için çağrıda bulundu. Kurum tarafından sunulan açıklamada, yapılan anlaşmaların Eurosystem’in gelecekte gerekli olması halinde dijital bir euro geliştirmeye başlamaya hazır olmasını sağlamak için en uygun dış sağlayıcılarla çerçeve oluşturmak olduğu belirtildi.

Bununla birlikte kurum, başvuru çağrılarında listelenen geliştirme çalışmalarından herhangi birini başlatma taahhüdünde bulunmadı.

Seçim sürecinin amacı, Eurosystem’in gelecekte gerekli olması halinde dijital bir euro geliştirmeye başlamaya hazır olmasını sağlamak için en uygun dış sağlayıcılarla çerçeve anlaşmalar yapmaktır. Avrupa Birliği’nin yasama süreci tamamlanana kadar dijital bir avronun ihracına ilişkin herhangi bir karar alınmayacaktır.

Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Ödeme Girişimi’nin anlık ödeme çözümü oluşturmak için yaptığı ilerlemeyi memnuniyetle karşıladı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Avrupa Ödeme Girişimi’nin (EPI) yeni hissedarlarını ve Avrupa’da anlık ödeme çözümü oluşturmak için planlanan satın alımlarını memnuniyetle karşıladı.

ECB, EPI’nin ilerlemesinin, Avrupa’da anlık ödemeler için tek bir, açık ve rekabetçi platform oluşturma çabalarına önemli bir katkı olduğunu söyledi.

EPI, 2024 yılı sonuna kadar Avrupa’da anlık ödemeleri yaygınlaştırmayı ve 2025 yılı sonuna kadar Avrupa’nın en büyük anlık ödeme ağlarından biri olmayı hedefliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa Merkez Bankası Dijital Euro İçin 5 Başvuru Çağrısı Yayınladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!