ABD Hükümeti, El Koyduğu Binlerce Bitcoin’i Yakında Satabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan hükümetinin yıllar içerisinde el koyduğu Bitcoinler, fiyattaki yükseliş sayesinde milyarlarca dolar değer kazandı.

2020-22 tarihleri arasında yapılan açıklamalara göre ABD’li yetkililer, Silk Road, ona saldıran Jimmy Zhong ve Bitfinex’e saldıran hackerlar ile bağlantılı 207 bin 189 Bitcoin’e (BTC) el koydu.

Şimdiye kadar el konan BTC’lerin %5’inden daha azı satıldı. Yetkililer, Silk Road’a ait olan 9 bin 861 Bitcoin’i geçen yıl Coinbase’e göndermiş, birim başına ortalama 21 bin 800 dolardan satarak 215 milyon dolar elde etmişti.

O dönemde yapılan açıklamalarda Silk Road’a ait diğer Bitcoinlerin (41 bin 491 BTC) bir yıl içerisinde satılmasının planlandığı söylenmişti ve bu süre, iki ay içerisinde dolacak.

ABD tarafından şimdiye dek el konan toplamda 401 bin Bitcoin, günümüzde 17,2 milyar dolar ediyor.

Yetkililer, bu işlemleri dört parçaya bölerek yapmayı planlıyordu. Geçen temmuz ayında Adalet Bakanlığı, Coinbase’e 8 bin 200 BTC gönderdi ancak bunların satılıp satılmadığı, net olarak bilinmiyor.

ABD hükümeti, önümüzdeki aylarda Silk Road’dan alınmış BTC’lerin bir kısmını satmaya devam edebilir. El konan diğer BTC’lerin ne zaman satılacağı ise bilinmiyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Hükümeti, El Koyduğu Binlerce Bitcoin’i Yakında Satabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!