Hackerlar Bir Kripto Balinasına Saldırdı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir kullanıcı, 4,42 milyon dolarlık Chainlink (LINK) tokenlerini çalma amacıyla bir kimlik avı bağlantısına tıkladı.

Boğa piyasasında, birçok kripto yatırımcı, çeşitli stratejilerle yüksek kazançlar elde etmek için çaba gösterdi. Kripto yatırımcıları, dip noktalardan farklı kripto para birimlerini alarak yükselişleri yakalamayı başardılar. Bu hamleler, kripto piyasasında büyük bir hareketlilik ve heyecan yarattı. Yatırımcılar, uzun ve karmaşık cümlelerin yanı sıra kısa ve öz ifadelerle yazılmış içerikler üretti. Bu, metnin karmaşıklığını ve değişkenliğini artırırken, aynı zamanda tahmin edilebilirliği azalttı.

7 Haziran 2022 ile 14 Ekim 2023 tarihleri arasında, bir kripto cüzdanı 290.750 LINK biriktirmek için borsalardan 7,8 dolar gibi bir ortalama harcadı. Bu cüzdanın toplamda 2,26 milyon dolarlık bir harcaması oldu. Ancak, LINK’in boğa koşusu yaşamasıyla birlikte cüzdanın kazancı 2,4 milyon doları buldu.

 LINK’ten büyük bir gelir elde eden cüzdan, yaptığı bir hata sonucunda mağdur oldu ve tüm varlığını kaybetti.

Bir kripto cüzdanı, 2,26 milyon dolarlık yatırımını 4,42 milyon dolara çıkardı. Chainlink (LINK) üzerinden büyük bir kazanç elde eden yatırımcı, farklı uzunlukta ve karmaşık cümlelerle dolu bir içerikle karşılaştı. Tek bir tıklamayla tüm varlığını çaldırıldı.

Lookonchain verilerinden yola çıkarak yapılan bir paylaşıma göre, 4,42 milyon dolar değerinde bir kimlik avı hırsızlığı gerçekleşti. Bu hırsızlığın ana sebebi, yanlış bir bağlantıya tıklamaktır.

What an unlucky guy!

He got 275,700 $LINK($4.42M) stolen by a phishing attack.

This guy accumulated 290,750 $LINK($2.26M) at $7.8 from exchanges between Jun 7, 2022, and Oct 14, 2023, a profit of nearly ~$2.4M currently.

Unfortunately, he accidentally clicked on the phishing… pic.twitter.com/2FqM72T3f7

— Lookonchain (@lookonchain) December 29, 2023

Bir kripto cüzdanı, tuzağa düşme bağlantısına tıkladığında ve kendisine sunulan cüzdan onayını verdiğinde varlıklarından mahrum kaldı. Cüzdan, 4,42 milyon dolarını tek bir tıklamayla yok etti.

Cüzdan, 7 Haziran 2022 ile 14 Ekim 2023 tarihleri arasında 2,26 milyon dolarlık LINK satın alma gerçekleştirdi. Cüzdan, LINK biriktirme sürecinde ortalama 7,8 dolarlık LINK alımı gerçekleştirdi ve LINK’in 15 dolara yaklaşmasıyla büyük bir kazanç elde etti. Ancak, bu bir senelik birikim saniyelik işlemler nedeniyle çalındı.

Özellikle sosyal medya platformlarında paylaşılan kimlik avı bağlantılarına karşı, kripto para yatırımcılarının tıklamamaları öneriliyor. X gibi platformlar henüz bu tarz hırsızlıklara karşı gerekli önlemleri alabilmiş değil. Hırsızlar, oluşturdukları yapay bağlantılar aracılığıyla mevcut kripto projelerini taklit edebiliyor ve yatırımcıları tuzağa düşürebiliyor. Yatırımcıların bağlantıya tıklaması sorun teşkil etmiyor, ancak bağlantıya tıkladıktan sonra istenilen cüzdan onaylarına imza atılırsa işler değişiyor.

Bu kurban da tıkladığı bağlantıya izin vermesi sonucunda bir yılı aşkın süredir biriktirdiği varlıklarını kaybetti.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hackerlar Bir Kripto Balinasına Saldırdı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!