Arjantin Hükümeti, Kripto Para Sahipleri İçin Vergi Teşviki Hazırladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arjantin hükümetinin sunduğu yeni yasa tasarısı, vergi bildirimini yapmakta geç yapmış yatırımcıların dahi kripto paralarını yasallaştırabilir.

Yasa tasarısına göre yurt içinde veya yurt dışında kripto para sahibi olan vatandaşlar, bunları devlete bildirmeleri halinde vergi indirimi kazanacaklar.

10 Aralık’ta göreve gelen Başkan Javier Milei tarafından yakın zamanda imzalanan kararname, ekonomi alanında 350’den fazla düzenlemeyi kapsıyor. Arjantin’de binlerce kişi, hükümetin ekonomi politikalarını protesto etmek için sokağa çıktı.

Hükümetin hazırladığı yasa tasarısına göre sahip olduğu kripto paraları 31 Mart’tan önce bildirenlere %5’lik bir vergi uygulanacak. Bu tarihin 30 Kasım’a kadar uzaması halinde oran %15’e yükselecek.

Tasarıda, bu uygulamanın “kim tarafından ihraç edildiğine, kime ait olduğuna, nereye yatırıldığına veya nerede saklandığına bakılmaksızın kripto paralar, kripto varlıklar ve diğer benzeri mülkler” için geçerli olduğu belirtildi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Arjantin Hükümeti, Kripto Para Sahipleri İçin Vergi Teşviki Hazırladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!