Ark, Grayscale Bitcoin Trust Pozisyonunu Tamamen Kapadı: Amaç Bu Olabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cathie Wood yönetimindeki ARK, Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) aldığı pozisyonu tamamen kapattı.

ARK, bundan bir ay öncesine kadar portföyünde en büyük paya sahip olan GBTC pozisyonunu yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında tamamen kapadı.

Şirket, paranın yarısıyla ABD’de işlem görmeye başlamış ilk vadeli Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) olan BITO’ya yatırım yaptı. Bloomberg analisti Eric Balchunas’a göre ARK, BITO’yu Bitcoin’e maruz kalmayı sürdürmek adına bir likidite geçiş aracı olarak kullanıyor.

Balchunas, “Böylece ARK, her ne kadar bu geçici bir park alanı olsa da BITO’nun en büyük ikinci yatırımcısı haline geldi. Onlar (ve genel olarak kurumlar), bu gibi geçişler için yüksek likiditeli ETF’leri kullanır.” dedi.

Bloomberg analistleri, ARK’ın GBTC satışlarından elde ettiği geliri kendi spot Bitcoin borsa yatırım fonuna aktarabileceğini düşünüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ARK’ın 21Shares ile ortak olarak yaptığı ARK 21 Shares Bitcoin ETF’si için 10 Ocak’ta nihai karar verecek.

Analize göre ARK’ın kendi ETF’sine 100 milyon dolardan fazla nakit aktarması, fonun hacmini artırarak onu rakiplerinden bir adım öne geçirebilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ark, Grayscale Bitcoin Trust Pozisyonunu Tamamen Kapadı: Amaç Bu Olabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!