Güney Kore’deki Memurlar, Kripto Paralarını Kamuya Açıklayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore’deki üst düzey devlet memurları, önümüzdeki yıldan itibaren hangi kripto paraları satın aldıklarını açıklamak zorunda olacak.

Hükümetin açıklamasına göre ülkedeki 5 bin 800 devlet memurunun kripto paralar dahil olmak üzere sahip olduğu mal varlıkları, Kamu Etiği ve Şeffaflığı Girişimi kapsamında erişime açılacak.

Kanun yapıcılar, mayıs ayında onaylanan tasarılarla birlikte kripto paraları da seçimle göreve gelmiş hükümet yetkililerinin bildirmek zorunda olduğu varlıklar arasına dahil etmişti.

Personel Yönetimi Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre sanal varlıkların bu sisteme kaydedilmesiyle birlikte “kamu hizmetindeki şeffaflığın artırılması” bekleniyor.

Bakanın açıklamasına göre ülkede Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax’tan oluşan beş yerel kripto para borsası, önümüzdeki yıl ayrı bir sistem geliştirmeyi planlıyor. Bu sistemin de mülk kaydı için kullanılması muhtemel.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore’deki Memurlar, Kripto Paralarını Kamuya Açıklayacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!