Kurumsal Yatırımcılar, 2024’te Bu 3 Sebeple Kripto Paralara Yönelebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analistlere göre kurumsal yatırımcılar, 2024’te üç sebepten ötürü kripto para piyasasında daha aktif rol oynayacak.

Türev borsası Deribit verilerine göre kurumsal yatırımcılar, Ekim 2023’ten beri daha aktif şekilde işlem yapmaya başladı. Borsanın CCO’su Luuk Strijers, “Kurumsal hareketlilikte ekim ayının sonundan beri kayda değer bir artış var, bu büyük ölçüde olası bir ETF haberinden ve müşterilerin kendini buna göre stratejik olarak hazırlamasından kaynaklanıyor.” dedi.

Kripto para borsası Bitfinex analistleri, spot Bitcoin ETF’sinin 10 Ocak 2024’te onaylanabileceğini düşünüyor. Analistler, “Ark Invest spot Bitcoin ETF’sinin ocak ayında onaylanması, Bitcoin fiyatının yükselmesi için önemli bir etken olabilir çünkü bu, hem bireysem hem kurumsal yatırımcılar için daha erişilebilir bir yatırım aracı sağlamış olur.” dedi.

Bitfinex analistlerine göre yatırımcılar, Fed’in politikaları sayesinde de Bitcoin’e yönelebilir. Buna göre, “Faizin düşürülmesi halinde Bitcoin gibi riskli varlıklar, faiz oranlarının düşük olduğu bir ortamda yüksek getiri almaya çalışan kurumsal yatırımcılar için daha cazip hale gelebilir.” yorumu yapıldı.

Kripto para sektörü adına olumlu olacak bir diğer gelişmenin yasal düzenleme kanadından geleceği düşünülüyor.

Avrupa Birliği’nin hazırladığı MiCA mevzuatının gelecek yılın sonunda uygulamaya girmesi bekleniyor. Bittrex Global CEO’su Oliver Linch, Singapur, Hong Kong ve Japonya’da da yasal belirsizliklerin giderileceğini tahmin ediyor.

Linch, “Hükümetler, bir kripto merkezi haline gelmenin kurumları oraya çekeceğini ve bunu güzel konuşmalarla değil yalnızca somut, amacına uygun kurallarla yapabileceklerini nihayet anlıyorlar.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kurumsal Yatırımcılar, 2024’te Bu 3 Sebeple Kripto Paralara Yönelebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!