Kripto Para Piyasası, 2023’te Bu İsimlere Milyarlarca Dolar Kazandırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektöründeki güncel ve eski bazı yöneticiler, yıl boyunca servetlerini milyarlarca dolar büyüttü.

Bloomberg Billionaires Index verilerine göre Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao’nun serveti, yıl boyu yaklaşık 25 milyar dolar büyüyerek 37 milyar doların üstüne kadar çıktı. Zhao’nun servetinin büyük kısmını Binance’teki payı oluşturuyor. Kendisinin kripto para yatırımları, endekse dahil edilmedi.

Binance’in ABD’deki yetkililerle yaptığı 4,3 milyar dolar değerindeki anlaşmanın ardından Zhao, CEO’luktan geri çekildi. Zhao’nun duruşmasının 23 Şubat’ta görülmesi planlanıyor.

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong’un serveti, bu yıl 5,8 milyar dolar büyüdü ve 7,2 milyar dolara ulaştı. Coinbase hisseleri bu yıl boyunca yüzde 300’den fazla değer kazandı. Armstrong’un şirkette yaklaşık yüzde 16’lık payı olduğu tahmin ediliyor.

Coinbase’in yaklaşık yüzde 5’ine sahip olan ve borsanın kurucularından olan Fred Ehrsam’ın serveti ise 1,8 milyar dolar artarak 2,5 milyar dolara çıktı.

Bir diğer kripto borsası Gemini’nin kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss ikizlerinin servetinin 1,4 milyar dolarlık artışla 2,7 milyar dolara çıktığı varsayılıyor. New York Başsavcılık Ofisi, müşterileri 1,1 milyar dolar dolandırdığı gerekçesiyle Gemini ve Digital Currency Group aleyhinde dava açmıştı.

Digital Currency Group’un kurucusu Barry Silbert’ın serveti ise yıl boyunca 1,5 milyar dolar büyüdü ve 2 milyar dolara geldi. Barry Silbert, bugün açıklanan bilgilere göre 1 Ocak 2024’te Grayscale Investments’ın yönetim kurulundan ayrılacak.

Digital Currency Group’a bağlı olan Grayscale’in GBTC’yi borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürme çabaları sürüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Piyasası, 2023’te Bu İsimlere Milyarlarca Dolar Kazandırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!