Bitcoin 2023’te 2,5x Yükselirken Kripto Para Yatırımları Üçte Birine Düştü!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güncel verilere göre 2023 yılında Girişim Sermayesi (VC) fonlarında kayda değer bir oranda azalma görüldü.

Kripto para piyasasına yönelik VC fonları bu yıl geçtiğimiz yıla kıyasla gerileme yaşadı. The Block tarafından sunulan verilere göre VC fonları geçtiğimiz yıla kıyasla %68 oranında düşerek 33,3 milyar dolardan 10,7 milyar dolara geriledi.

Bu yıl ayrıca VC fonları ve kripto para şirketleri arasında sağlanan anlaşma sayısında da azalma görüldü. Geçtiğimiz sene toplamda 2.671 anlaşma sağlanırken 2023 yılında %32 azalmayla 1.819 anlaşma kaydedildi.

Yıl içerisinde NFT, blokzinciri altyapı hizmetleri ve web3 sektörlerine yönelik anlaşma sayısı istikrarını korurken, borsa ve kurumsal gibi diğer kategoriler daha az anlaşmaya tanık oldu.

Öte yandan 2023’te tohum öncesi, tohum ve Seri A girişimlere tahsis edilen anlaşmaların oranında artış görüldü. Yine de 2022 yılının kripto para piyasası için en yüksek VC fonuna ev sahipliği yapan yıl olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu noktada 2023, fonlara yatırılan toplam miktar açısından en yüksek üçüncü yıl oldu.

Girişim sermayesi, yüksek büyüme öngören ve bu büyümeyi sürdürmek için önemli miktarda finansmana ihtiyaç duyan küçük işletmeler ve yeni kurulan şirketler tarafından kullanılan bir öz sermaye finansmanını temsil etmektedir.

Polygon Ventures’ın baş yöneticisi Abhishek Saxena konu hakkında The Block’a verdiği demeçte, fonlamalarda yaşanan bu düşüşü makroekonomik ortam ve düzenleyici belirsizliğe bağladı:

2023’te kripto fonlamasındaki önemli düşüş makroekonomik ortam, düzenleyici belirsizlik ve son büyük kripto başarısızlıklarının bıraktığı izler göz önüne alındığında büyük ölçüde bekleniyordu. Bununla birlikte, çoğu yatırımcı ve kurucu, finansman geri çekilmesinin yoğunluğu karşısında yine de şaşırdı. Bu fonlama kışı sağlıklı ve gerekli bir düzeltme işlevi görerek sektörün durum değerlendirmesi yapmasını ve kritik önceliklere yeniden odaklanmasını sağladı

Bitcoin 2023’te 2,5x Yükselirken Kripto Para Yatırımları Üçte Birine Düştü! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin 2023’te 2,5x Yükselirken Kripto Para Yatırımları Üçte Birine Düştü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!