2023 Yılına Damga Vuran En İyi Beş DeFi Altcoin Projesi Açıklandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl içerisinde toplam kilitli varlık (TVL) değeri bakımından öne çıkan merkeziyetsiz finans (DeFi) projeleri belli oldu.

Kripto para piyasasının ayrılmaz bir parçası olarak nitelendirilen DeFi projelerinde yılın ilk beşi belli oldu. DeFiLlama verilerinden yararlanan Blockworks, 2023 yılının en çok TVL’ye sahip DeFi projesinin 95 milyon dolarlık hacimle Maker (MKR) olduğunu belirtti. Maker, 2022’den bu yana kademeli olarak ABD Hazine bonolarını satın alarak artan faiz oranlarından getiri elde etti ve bu sayede öne çıkmayı başardı.

Listenin ikinci sırasında ise Lido Finance (LDO) yer aldı. LDO’nun 2023 yılı içerisindeki ortalama TVL’si 55 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Lido Finance Ethereum’un 2022’deki hisse kanıtı (PoS) hamlesinden yararlanarak, kullanıcılara staking ödülleri veren veya teminat olarak kullanılabilen staked Ethereum (stETH) hizmeti sunmaya başlayarak rakiplerinin arasından sıyrılmayı başarmıştı.

Üçüncü sırada ise kripto para borsası Binance destekli PancakeSwap (CAKE) yer aldı. PancakeSwap’ın 2023 TVL’si 52 milyon dolar olarak bildirildi.  Bir merkeziyetsiz borsa (DEX) olarak faaliyet gösteren PancakeSwap, geçtiğimiz mart ayında platformun V3 versiyonunu kullanıcılarına sunmuştu.

Listenin dördüncü sırasında 42 milyon dolarlık TVL ile Convex Finance (CVX) yer aldı. Convex Finance, kullanıcıların Curve (CRV) aracılığıyla elde ettikleri tokenları staking ederek pasif getiri elde etmesine aracılık yapıyor.

DeFİ projeleri arasında beşinci sırada eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes’in de favori projelerinden biri olan GMX (GMX) yer aldı. GMX 37 milyon dolarlık TVL ile rakiplerinin arasında öne çıkmayı başardı. Yatırımcıların vadeli işlemler yapmasına olanak tanıyan bu DEX, şimdiye kadar sergilediği güvenilir ve istikrarlı hizmetiyle kullanıcılarını memnun etmeyi başardı.

DeFi projelerinin öncelikli başarı kriteri olarak kullanılan TVL verileri, günden güne değişiklik gösterebilen verilerdir ve kullanıcıların yatırım yapmadan önce daha detaylı araştırmalar yapmaları gerekmektedir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
2023 Yılına Damga Vuran En İyi Beş DeFi Altcoin Projesi Açıklandı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!