Stablecoin Piyasasının Toplam Değeri Rekor Seviyeye Ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl, değeri sabit kripto paralara olan ilgi büyük bir artış gösterdi ve bu da stablecoin piyasasının toplam değerinin rekor seviyeye ulaşmasını sağladı. Özellikle USDC ve USDT gibi tokenlerin uluslararası ödemelerde kullanılmaya başlaması, hükümetleri harekete geçirdi ve regülasyon çalışmalarını hızlandırdı.

PwC’nin paylaştığı bir rapora göre, 2023 yılında 25 farklı ülke stablecoin regülasyonlarını yürürlüğe koydu. Almanya, Japonya, İsviçre, Fransa, Lüksemburg gibi çeşitli ülkeler, sektöre dair yeni yasalar hazırladı. Bu ülkeler, stabil kripto paraları regüle etmek için lisanslama ve FATF standartlarını yakalamak adına önemli düzenlemeler yaptı.

Rapora göre, Avrupa ülkeleri yeni yasalar çıkarmaya daha hevesli olurken, ABD, İngiltere ve Kanada gibi bölgelerde henüz ciddi bir taslak ortaya konuldu. Bununla birlikte, Amerika ve Avrupa kıtası dışında kripto dostu ülkelerden Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri, stablecoinler harici kripto para sektörüne dair gerekli düzenlemeleri yasalaştırdı.

Piyasa Değerinde Yeni Rekor

Bitcoin ve altcoin piyasasındaki yükseliş, stablecoin endüstrisine de büyük bir ivme kazandırdı.2023 yazında, Tether’in piyasa değeri 90 milyar doları aşarak önemli bir başarı elde etmiştir. CoinGecko’nun paylaştığı verilere göre, stablecoinlerin toplam değeri 131 milyar dolara ulaşarak tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Bu rekor seviye, stabil kripto paraların güvenilirliği ve piyasada kabul görmesiyle birlikte, kullanıcıların finansal işlemlerini daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için ihtiyaç duyulan regülasyonların da etkisiyle gerçekleştirdi.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Stablecoin Piyasasının Toplam Değeri Rekor Seviyeye Ulaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!