Kripto Para Kararında Geri Adım Atan Ülke 220 Milyon Kişinin Önünü Açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nijerya Merkez Bankası kripto para hizmet sağlayıcılarına yönelik engel kararını değiştirerek 220 milyon kişilik ülkenin kapılarını kripto paralara yeniden açtı.

Nijerya, ülkedeki finansal ortamı yeniden şekillendirecek bir karara imza atarak, Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları‘nı (VASP) kapsayan yasağı kaldırdığını açıkladı. Nijerya Merkez Bankası’nın (CBN) bu hamlesi 220 milyondan fazla Nijeryalıyı etkileyecek.

2021 yılında CBN, finansal riskler ve güvenlik konusundaki endişeleri gerekçe göstererek, finansal kurumların kripto para birimleri de dahil olmak üzere Sanal Varlıklar Hizmet Sağlayıcıları (VASP’ler) ile işlem yapmasını yasaklamıştı. Yasakta değişime gidilmesi ile birlikte Nijerya küresel finansal trendlerle uyumlu hale gelmiş ve ülkedeki dijital varlık hizmetlerine yönelik artan talebe karşılık vermiş oldu.

CBN tarafından yayınlanan yeni yönergeler, kripto para birimlerini Nijerya’nın finansal sistemine dikkatli bir şekilde yeniden dahil etmeyi amaçlıyor. Nijerya, kara para aklama ve terörizmin finansmanına karşı uluslararası standartlara, özellikle de Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) yönlendirmelerine bağlı kalarak süreci yürüteceğini bildirdi.

Bu politika güncellemesi Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcılarının bankalarda hesap işletmelerine yeniden izin verecek olsa da Nijerya bankalarının ve finans kurumlarının kripto para birimleri ile doğrudan ticaret ya da saklama yapmalarına izin vermiyor.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Kararında Geri Adım Atan Ülke 220 Milyon Kişinin Önünü Açtı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!