Çin Oyun Tokenlarının Kullanımına Yönelik Yasak Getiriyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin hükümeti çevrimiçi oyun düzenlemelerine yönelik dijital para kurallarını içeren güncel değişiklikleri paylaştı.

Çin 22 Aralık tarihinde çevrim içi oyun sektöründe kripto paraların kullanımını düzenleyen yeni bir güncelleme yayınladı. Sunulan detaylı raporda, çevrim içi oyunlara yönelik dijital para çıkarmak isteyenlerin bunu kayıtlı ve devletin bilgisi dahilinde yapması gerektiği vurgulandı.

Bununla birlikte “oyun tokenları” olarak sunulan varlıklara yönelik alım satım hizmetlerinin Çin Yuan’ı (RMB) tabanlı dijital merkez bankası para birimi (CBDC) cüzdanlarını kullanması gerekeceği ve anonim hizmetler sunmamasının önemli olduğu ifade edildi.

Öte yandan kullanıcılara itibari para karşılığında çevrimiçi oyun parası takası hizmetleri sunulmaması gerektiğinin altı çizildi.

Söz konusu adım çevrimiçi oyunların yönetimini güçlendirmek, çevrim içi oyun endüstrisinin düzenini sağlamak, kullanıcıların meşru haklarını ve çıkarlarını korumak amacıyla atıldı.

Bunun dışında aynı işletmenin hem çevrimiçi oyun parası çıkarma hem de çevrimiçi oyun parası ticareti hizmetlerini yürütemeyeceği vurgulandı.

Sektörün standartlaştırılmış yönetimini güçlendirmek ve yüksek kaliteli ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek amacıyla, Çevrimiçi Oyunların Yönetimine İlişkin Tedbirler (Kamuoyu Görüşleri için Taslak) taslağını hazırladık. Gerçek isimli dijital RMB cüzdanları ile çevrimiçi oyun parası ticareti yapacak ve kullanıcılara anonim dijital RMB cüzdan ticareti hizmetleri sağlamayacaktır.

Sunulan bu kurallar “play to earn” seçeneği sunan Axie Infinity (AXS) tarzı oyunlar için hayati bir değer taşıyor ve bu projelerin Çin üzerindeki varlıklarını devam ettirebilmeleri için yeni bir yol haritası sunuyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çin Oyun Tokenlarının Kullanımına Yönelik Yasak Getiriyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!