Kripto Para Dolandırıcıları, Bu Yöntemle Yaklaşık 60 Milyon Dolar Çaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para dolandırıcıları, dokuz ay içerisinde on binlerce kişiden yaklaşık 60 milyon dolar para çaldı.

Scam Sniffer’ın araştırmasına göre dolandırıcılar, Google’da ve X’te paylaştıkları reklamlarla kripto para kullanıcılarının cüzdanlarını boşalttı.

İlk olarak mart ayında tespit edilen dolandırıcıların nisan ayının sonunda Google üzerinden sahte bağlantılar yayımlamaya başladığı fark edildi.

Haziran ayında X platformunda Bitcoin Ordinals ile ilgili paylaşılan reklamların da diğer sahte bağlantılarla aynı kaynağa yönlendiği görüldü. Dolandırıcılar, denetimleri atlatmak için reklamların hedef kitlesini bölgesel olarak dağıttı ve sayfa değiştirme taktiklerini kullandı.

Kullanıcılar, resmi sitenin bağlantısına tıkladıklarını zannettiklerinde sahte sitelere doğru yeniden yönlendirildi.

Scam Sniffer’ın açıklamasına göre kripto para cüzdanlarını boşaltmak için kullanılan bu yöntemin 10 binden fazla siteyle bağlantılı olduğu tespit edildi. Sitelerde kullanılan kötü amaçlı yazılımın bir forumda satıldığı öğrenildi.

Yapılan çalışmalar, dolandırıcıların dokuz ay içerisinde 63 bin 210 kişiden toplamda yaklaşık 58,9 milyon dolar çaldığını gösterdi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Dolandırıcıları, Bu Yöntemle Yaklaşık 60 Milyon Dolar Çaldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!