Bakan Mehmet Şimşek Kripto Para Yasasının Muhtemel Tarihini Açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto paralara ilişkin yasal düzenlemelerin önümüzdeki ay getirileceğini söyledi. 

NTV’nin haberine göre Bakan Mehmet Şimşek, kripto paralara ilişkin yasal düzenlemenin ocak ayında gelebileceğini ifade etti.

Daha önce yaptığı açıklamada mali suçlarla mücadele temel öncelikleri arasında olduğunu söyleyen ve Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından paylaşılan rapora göre Türkiye’nin 40 FATF standardının 39’u ile uyumlu olduğunu dile getiren Şimşek, bu sözlerini yineledi.

Bakan Şimşek ayrıca şu konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

Sadece bir eksik kaldı. Onu da ocak ayında inşallah getireceğiz. Kripto varlıklara ilişkin yasal düzenleme ama bu yeterli olmuyor. Ayrıca, gri listeden çıkmak için uygulamada etkinlik gerekiyor. Uygulamada etkinlik noktasında da çok mesafe katettik ve FATF ile bunları paylaştık. Tabii ki bu bir karardır, bir ülke bile çıkıp itiraz ettiği zaman olmayabiliyor ama inanıyorum ki Türkiye’nin bu ilerlemesi eninde sonunda takdir edilecek. Önümüzdeki yıl inşallah Türkiye gri listeden çıkmış olacak.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bakan Mehmet Şimşek Kripto Para Yasasının Muhtemel Tarihini Açıkladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!