Bitcoin Ordinals ile Birlikte Ağda Yaşanan Yoğunluk Madencileri Zengin Etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ağındaki işlem sayısı Ordinals ve Inscriptions’ın yüksek talep görmesiyle en yüksek seviyesine ulaşırken bu işten karlı çıkan madenciler oldu.

On-chain analiz platformu Glassnode tarafından 19 Aralık günü sunulan detaylı raporda, Bitcoin ağındaki artan işlemlere yer verildi. Verilere göre Ordinals ve Inscriptions’a yönelik artan ilgi Bitcoin ağındaki işlem sayısını tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) çıkardı.

İşlem sayısındaki bu artış beraberinde madencilere ödenen işlem ücretlerini de yukarı taşıdı. Ordinals ve Inscriptions’dan elde edilen gelirler madencilerin toplam işlem ücretlerinin %15 ile %30 kadarına katkı sağladı. Inscriptionslar boyut olarak bir blok içerisinde azınlık gibi görünseler de bazı günler Bitcoin ağında onaylanan işlemlerin yarsını onlar oluşturdu.

Kısa süre önce bir Bitcoin Core geliştiricisi, Ordinals faaliyetlerinin Bitcoin ağında gereksiz yoğunluk yaratarak ağa zarar verdiğini söylemişti.

Tepe noktada  Bitcoin ağı günde 300 binden fazla Inscriptions’a ev sahipliği yaptı. Raporda ayrıca dolaşımdaki 19,5 milyon Bitcoin arzının %76,1’ine denk gelen 14,9’luk kısmının borsalar dışında tutulduğu vurgulandı. Bu Bitconilerin büyük çoğunluğu 155 günden uzun süredir hareket ettirilmedi.

Uzun vadeli sahiplerin bu denli istikrarlı olması, Bitcoin’in geleceğine olan güven olarak yorumlanırken bu denli yüksek bir oranın borsa dışında tutulmasının ileride arz şoku yaratabileceği kaydedildi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Ordinals ile Birlikte Ağda Yaşanan Yoğunluk Madencileri Zengin Etti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!