Analistlere Göre Bitcoin ETF’sinin Ocak Ayında Onaylanacağı “Neredeyse Kesin”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

K33 Research araştırmasına göre spot Bitcoin ETF’lerinin önümüzdeki ay içerisinde onaylanmasına “neredeyse kesin” gözüyle bakılıyor.

Varlık yöneticisi BlackRock, geçtiğimiz günlerde SEC ile yaptığı görüşmede nakit geri ödemeli borsa yatırım fonlarına daha ılımlı yaklaşan bir sunum yaptı.

Bitcoin için kurulacak ETF’lerde geri ödemelerin ayni şekilde yapılmasının daha etkili olacağı düşünülse de SEC, BlackRock’ın yatırımcılar geri ödeme talep ettiğinde Bitcoin satıp, yatırımcıya nakit şeklinde ödeme yapmasını tercih ediyor.

K33 Research analistleri, “Nakit ödemeler en etkili yöntem değil ama başvuru sahiplerinin yaptığı güncellemeler, ETF’lerin önümüzdeki üç haftada onaylanacağı yönünde olumlu bir sinyal.” yorumunu yaptı.

Bloomberg analistleri, SEC’nin 8-10 Ocak tarihleri aralığında bir karar vereceğini ve bunun yüzde 90 ihtimalle olumlu bir karar olacağını düşünüyor.

K33 Research analistlerine göre spot piyasada görülen hareketlilik, piyasaya hem yeni yatırımcıların girdiğine hem de bazı yatırımcıların kâr satışı yaptığına işaret ediyor.

Ancak Bitcoin için sürekli vadeli işlem sözleşmelerindeki açık pozisyonların yılın en düşük seviyelerine düştüğüne dikkat çekildi. Analistlere göre bu, bireysel yatırımcı tarafında bir bitkinlik olmadığını gösteriyor.

Analistlere göre CME’de işlem yapan kurumsal yatırımcılar da ETF kararı öncesinde Bitcoin’in riskine bullish pozisyonlarla maruz kalıyor.

Analistlere Göre Bitcoin ETF’sinin Ocak Ayında Onaylanacağı “Neredeyse Kesin” isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistlere Göre Bitcoin ETF’sinin Ocak Ayında Onaylanacağı “Neredeyse Kesin”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!