Bitcoin Ordinals, Madencilerin İşine Yaradı: İşlem Ücretleri Birkaç Kat Yükseldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ağındaki işlem ücretleri, Bitcoin NFT’lerinin yaygınlaşması sonucunda birkaç kat yükseldi.

BitInfoCharts verilerine göre Bitcoin blockchainindeki ortalama işlem ücreti, hafta sonunda en son Nisan 2021’de görülmüş 37 dolar seviyesine kadar çıktı. Bu sayı eylül ve ekim aylarında 1-2 dolar düzeyindeydi.

İşlem ücretlerindeki artışın büyük ölçüde Ordinals’ten kaynaklandığı düşünülüyor. Bu protokol sayesinde Bitcoin ağında nitelikli fikri tapu (NFT) oluşturulabiliyor.

Dune Analytics’taki gösterge paneline göre kullanıcılar, cuma-pazartesi günleri arasında 1 milyondan fazla Ordinals kaydetti.

10x Research Araştırma Müdürü Markus Thielen, “Bitcoin yatay piyasada seyretse de BTC madencilik hisseleri, olağan dışı miktarlarda işlem ücreti üretilmesiyle birlikte hala iyi performans gösteriyor.” dedi.

Madencilik şirketlerinin payları, son dönemlerde Bitcoin’e kıyasla daha yüksek getiri sağladı. Bitcoin ay boyu yüzde 7 değer kazanırken Marathon Digital, Riot Platform, Cleanspark gibi şirketlerin payları yüzde 15 ile yüzde 40 aralığında değerlendi.

Ordinals, Bitcoin topluluğu içerisinde tartışma konusu oldu. Blockstream CEO’su Adam Back, bunların “durdurulamayacağını” söylerken Luke Dashjr, bu görüşe katılmıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Ordinals, Madencilerin İşine Yaradı: İşlem Ücretleri Birkaç Kat Yükseldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!