Binance ile CFTC Arasındaki Milyar Dolarlık Uzlaşma Onaylandı: İşte Detaylar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’deki hakim, Binance ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) arasında sağlanan uzlaşmayı onayladı.

ABD Bölge Mahkemesi tarafından alınan karara göre Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao, uzlaşmada kararlaştırıldığı gibi 150 milyon dolar ödeyecek. Bunun üçte birinin 30 gün içerisinde ödenmesi gerekiyor.

Binance, CFTC’ye 1,35 milyar dolar ceza ödeyecek ve haksız şekilde kazanılmış 1,35 milyar dolarlık işlem ücretini geri verecek.

CFTC tarafından dün yapılan açıklamada, “Zhao ve Binance, ABD’deki yasal gerekliliklerin farkındaydı ancak bunları görmezden gelmeyi tercih etti ve platformda ABD’li müşterilerin olduğunu bilinçli şekilde gizledi.” dendi.

Hakim Manish S. Shah tarafından alınan karara göre Binance’in yasal uyumluluktan sorumlu eski yöneticisi Samuel Lim, Binance’in yasaları ihlal etmesine yardım ettiği için 1,5 milyon dolar ceza ödeyecek.

Binance, ABD’deki kara para aklama ve yaptırım yasalarını çiğnediği için ABD’de CFTC, Adalet Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı ile 4,3 milyar dolarlık uzlaşma sağlamıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance ile CFTC Arasındaki Milyar Dolarlık Uzlaşma Onaylandı: İşte Detaylar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!