Grayscale Bitcoin ETF’sine Vergi Avantajı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) onay verme söylentileriyle gündemde. Bu gelişmelerle birlikte kripto varlık ihraççısı Grayscale, vergilere dair açıklama yaparak yatırımcıların kafasını karıştırdı.

Grayscale, mevcut olarak borsalarda işlem gören GBTC kodlu vadeli Bitcoin ETF’inin SEC onayı ile spot fona dönüşmesi durumunda diğer rakiplerine kıyasla dezavantajlı olmayacağını belirtti. Ayrıca, GBTC fonunda payı olan yatırımcıların sermaye kazancı vergisinden muaf tutulacağının altını çizdi.

1699512854542

“Yakın zamanda paylaşılan raporlar, yatırım fonları için geçerli bir durum olan nakit ödemelerinde GBTC hissedarlarının vergi dezavantajı yaşayacağı gibi yanlış bilgiler içeriyor.”

Bu açıklama ile Grayscale, son günlerde dolaşan dedikoduları yalanladı. Sosyal medya ve basında yer alan haberlere göre GBTC’nin vadeliden spota dönüşmesi, defter değerindeki değişiklik nedeniyle yatırımcıların ek gelir vergisi ödemesi gerekecekti. Ancak Grayscale, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale Bitcoin ETF’sine Vergi Avantajı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!