Bitcoin ETF Kararına Sayılı Günler Kala SEC’ye Farklı Stratejili Başvuru Sunuldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dev varlık yönetim şirketi First Trust, daha önceki başvurulara kıyasla farklarıyla öne çıkan yeni bir spot Bitcoin ETF başvurusunda bulundu.

First Trust ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) “Bitcoin Tampon ETF” isimli spot Bitcoin borsa yatırım fonu başvurusunu sundu.

SEC’ye sunulan dosyalamada bu başvurunun, geçtiğimiz süreçte BlackRock ve Fidelity gibi isimler tarafından yapılan başvurulardan farklı olarak ekstra bir “zarar telafisi” sağlayacağına yer verildi.

Söz konusu ETF, yatırımcıların Bitcoin üzerinden ettikleri zararları %30’a kadar telafi edecek. Örnek olarak, Bir yatırımcının 100 bin dolarlık spot Bitcoin ETF’i, fiyatlarda yaşanan düşüşler sonrasında %40 zarar ederse bu zararın sadece %10’u yatırımcıya yansıtılacak ve geri kalanı fon tarafından karşılanacak. Fakat bu %30’luk tampon koruması, sadece “Nihai Hedef Dönemi” olarak adlandırılan periyotlarda yapılan yatırımları ve işlemleri kapsayacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg’in kıdemli analisti James Seyffart, bu tarz bir fonun yenilikçi bir yaklaşım sunduğunu ve önümüzdeki haftalarda başka yatırımcıların da spot Bitcoin ETF başvurusu yapabileceğini vurguladı:

Bu tür fonlar, üst sınırla birlikte belirli bir olumsuz kayıp yüzdesine karşı koruma sağlar. Önümüzdeki haftalarda Bitcoin’e maruz kalma olanağı sunan benzersiz farklılaştırılmış stratejilerle alana başka yarışmacıların da katılmasını bekliyoruz.

James Seyffart SEC’nin spot Bitcoin ETF başvurularını %90 ihtimalle 2024 yılının Ocak ayında toplu bir şekilde onaylayacağını düşünüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF Kararına Sayılı Günler Kala SEC’ye Farklı Stratejili Başvuru Sunuldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!