Bitcoin, 1,5 Milyar Dolarlık Opsiyonların Vadesi Dolduktan Sonra Stabil Seyrediyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasada bugün 37.000 Bitcoin opsiyonunun vadesi doldu. Bitcoin fiyatı, 42.700 doların biraz üstünde stabil şekilde hareket ediyor.

Bugün öğlen saatlerinde 1,02’lik alım-satım oranına sahip 37.000 Bitcoin opsiyonunun vadesi doldu. Borsa verilerine göre bunların toplam değeri, 1,58 milyar dolar düzeyindeydi.

Opsiyonların max pain noktası, 42.000 dolar seviyesindeydi. Büyük yatırımcılar, bir opsiyonun vadesi dolmadan önce dayanak varlığın fiyatını max pain noktasına yaklaştırabilir.

Bu durumda opsiyon alanlar maksimum zarar; satanlar ise maksimum kazanç sağlayabilir. Max pain teorisi, büyük yatırımcıların küçük yatırımcı karşısında manipülatif bir manevrada bulunabilme yetisine dayanır.

TradingView verilerine göre Bitcoin, bu hafta 40.500 dolar seviyesine kadar geriledi, yazım sırasındaysa 42.724 dolardan işlem görüyor.

Greeks.live analizine göre satım opsiyonlarının alım opsiyonlarından büyük olması, bu hareketlilikten kaynaklanıyor.

En büyük türev borsalarından Deribit verilerine göre önümüzdeki açık pozisyonlar, 29 Aralık’a yoğunlaştı. Bu tarihte vadesi dolacak toplamda yaklaşık 7 milyar dolarlık opsiyon bulunuyor.

Bitcoin, 1,5 Milyar Dolarlık Opsiyonların Vadesi Dolduktan Sonra Stabil Seyrediyor isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, 1,5 Milyar Dolarlık Opsiyonların Vadesi Dolduktan Sonra Stabil Seyrediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!