ADA, SOL ve DOT yükselişe geçti, altcoin sezonu kapıda mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, 11 Aralık’ta keskin bir düzeltme ile karşı karşıya kaldı ve yüzde 8 oranında gerileyerek son dört ayın en düşük seviyesi olan 40.150 dolara geriledi. 

Bitcoin fiyatında yaşanan bu düşüş, piyasa çapında yeniden bir değerlendirmeyi tetikledi ve altcoin’lerin kripto para rallisine öncülük etme potansiyeli konusunda bir tartışmaya yol açtı.

Piyasa analistleri, son fiyat çöküşünün devam eden fiyat döngüsünün bir parçası olduğuna ve iki ay süren yükselişin ardından bir düzeltmenin kaçınılmaz olduğuna inanıyor. 

Analistlerin Bitcoin’in son geri çekilmesi ile ilgili görüşleri

Kripto analisti ve Reflexivity Research’ün kurucu ortağı Will Clemente, piyasa düzeltmesini yüksek kaldıraçlı kripto piyasasının azaltılması ve zayıf pozisyonların bertaraf edilmesi için bir araç olarak yorumladı. Bu volatilitenin gerekli olduğuna dikkat çekti. 

BTC just ~doubled in 2 months with no pull backs, a correction is not that surprising.

Corrections shake out “weak hands” and leverage, allowing for a stronger foundation for eventual moves higher.

Bitcoin’s volatility is a feature, not a bug.

Chill with the leverage https://t.co/BdvvS8KDZU

— Will (@WClementeIII) December 11, 2023

LedgArt NFT projesinin kurucu ortağı Kaleo, son dönemde yaşanan gerilemenin “muazzam bir parabolik genişlemeden sonra sağlık bir düzeltmeden başka bir şey olmadığı” inancını ifade etti. 

Kaleo’ya göre lider kripto para, daha fazla ölçeklenmeden önce önümüzdeki birkaç ay boyunca konsolidasyonun muhtemel olduğu “yeni bir aralık” tanımladı. 

#Bitcoin / $BTC

As I discussed in yesterday’s stream, the recent dip we had was nothing more than a healthy correction after a massive parabolic extension.

I believe we’ve defined the upper and lower bounds of a new range that we’ll likely trade within for the next month or two… pic.twitter.com/JOizKeJq3Q

— K A L E O (@CryptoKaleo) December 13, 2023

X kullanıcıs Bankless’ın 12 Aralık tarihli paylaşımında, geri çekilmenin dipten satın alma fırsatı sunduğuna dikkat çekti.

Crypto markets had the worst day in months!

$TOTAL defending $1.5T
$BTC down 7.3%
$ETH down 7.5%

Is this pullback a chance to buy the dip?

Find out https://t.co/v5cYZ3OzH6 pic.twitter.com/JRrDJ0qyE7

— Bankless (@BanklessHQ) December 11, 2023

Santiment, dipten satın almayı savunan sosyal medya paylaşımlarında önemli bir artış olduğuna dikkat çekti.

“Kripto, piyasaların düzelmesi ve yatırımcıların hafif endişelenmesi nedeniyle son dört aydaki en hızlı düşüşünü yaşadı. Yüksek oranda dipten satın alma çağrısı söz konusu. Bu da genellikle düşük fiyatlı varlıklara yönelik aşırı istek ve bir FOMO olduğu anlamına geliyor.”

Sosyal medyadaki “dipten al” mention’ları. Kaynak: Santiment

Bitcoin, son birkaç ayın en düşük seviyelerinden yeniden tırmanmış olsa da altcoin’lerin büyük bir kısmı BTC’den daha iyi performans gösterdi. 

Altcoin’ler yükselişe geçti

Altcoin’ler, son yedi günde Bitcoin’den daha iyi bir performans ortaya koyarak önemli kazançlar sağladı. Bazı altcoin’ler uzun vadeli açıdan daha iyi performans gösterdi.

CoinMarketCap’in verilerine göre Bitcoin, son yedi gün içinde yüzde 1 oranında düşerken, ADA yüzde 49’luk bir artış yaşadı. Benzer bir şekilde AVAX, DOT, SOL ve BNB de BTC’den iyi performans gösterdi.

En çok yükselen kripto paralar. Kaynak: CoinMarketCap

Daha da önemlisi, lider kripto para son 90 günde yüzde 60 oranında artarak 44.000 doları aşmayı başardı. Birçok altcoin aynı dönemde BTC’den daha iyi performans gösterdi. AVAX, BTC ile kıyasıya bir rekabete girişti ve son üç ayda neredeyse üç kat arttı. SOL ve ADA sırasıyla yüzde 267 ve yüzde 150 artış kaydetti.

Bitcoin ve altcoin’lerin son üç aylık performansı. Kaynak: TradingView

ADA, son 24 saatte yüzde 12’lik artış göstererek piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimlerine liderlik etti. SOL, yüzde 10 yükselişle ikinci sırayı alırken, DOT aynı dönemde yüzde 9,2 artış gösterdi. 

Bitcoin, 42.000 dolar seviyesini geri almasına karşın 13 Aralık’ta yalnızca yüzde 3 oranında artış gösterdi. Bu, altcoin’leri hala takip ettiğini gösteriyor. Peki gerçekten başka bir altcoin sezonunun başlangıcından söz edebilir miyiz?

Altcoin sezonu geldi mi?

Kripto trader’ı Remen, X paylaşımında son düşüşün altcoin’leri bir başka boğa rallisine itebileceğine inandığını kaydetti. Bitcoin hakimiyeti zirveyi gördüğünden, lider kriptonun yükseliş trendini sürdürmesinin bir kesintiyle karşılaşabileceğini belirtti.

I told you about flash dumps repeatedly

Now dump is completed

It will take a long period of chops for Bitcoin to resume uptrend

Bitcoin dominance topped

We now entering proper ALT SEASON

BE POSITIONED

Tears of regret don’t taste great

— RamenPanda (@IamRamenPanda) December 11, 2023

Bazı sinyaller mevcut olsa da altcoin sezonunun geldiğini söylemek için çok erken olabilir. Topluluk, en büyük 50 kriptonun 90 gün boyunca BTC’den daha iyi performans gösterdiği dönemi altcoin sezonu olarak kabul eder. Bu sadece birkaç altcoin için geçerli oldu ve devamının gelip gelmeyeceğini zaman gösterecek. 

Blockchain Center’ın verilerine göre göre, son üç aylık periyotta en büyük altcoinlerin yalnızca yüzde 53’ü Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi. Bu pozitif bir işaret olsa da altcoin sezonu ilan etmek için hala yeterli değil.

Altcoin sezonu endeksi. Kaynak: Blockchain Center

Ek olarak Bitcoin dominasyonu hala yüzde 50’nin üzerinde yer alıyor. 

BTC dominasyonu. Kaynak: TradingView

BTC dominasyonu, 11 Aralık’ta yüzde 52’ye düştü ve kripto topluluğu altcoin sezonunun başlangıcının geldiğini iddia etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ADA, SOL ve DOT yükselişe geçti, altcoin sezonu kapıda mı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!