Bitcoin Tepeden Hala Çok Uzakta: Kritik Veriler Ne Diyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son veriler, Bitcoin’in (BTC) henüz boğa doygunluğuna ulaşmadığını gösteriyor.

Bitcoin geçtiğimiz günlerde 44.500 dolar gibi bir zirveye ulaştı. Söz konusu yükseliş ile birlikte kripto para borsasının tepe noktasında olup olmadığı merak edilmeye başlandı.

Uzmanlar, bu konunun türev borsalardan alınan verilere göre bir fikir sahibi olabileceğimizi düşünüyor.

2023’ün son çeyreği ile 2020’nin son çeyreği karşılaştırıldığında her iki yılın da Bitcoin için büyük değer artışı yaşandığı fark edildi. Bitcoin dört yıllık opsiyon volatilitesine bakıldığında ise 2023’ün daha zayıf kaldığı gözlemlendi. Bu durum da uzmanlara göre Bitcoin’in daha önce yaşadığı boğa sezonları gibi rallinin henüz başlamadığı anlamına geliyor.

Bitcoin, 2020’nin 4. çeyreğinde büyük yükseliş yaşadığında opsiyon volatilitesi de %150 artış yaşamıştı ancak mevcut durumda yalnızca %50 artış gösterdi.

Şu anda Ocak ayında açılacak ve kapanacak opsiyon sözleşmelerinin çok kritik olduğu düşünülüyor. Bu durumun ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin spot ETF başvurusuna vereceği onay veya ret ile alakalı olacağı tahmin ediliyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 42.920 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Tepeden Hala Çok Uzakta: Kritik Veriler Ne Diyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!