Popüler DeFi Protokolü, 1,4 Milyon Doların Nasıl Kaybolduğunu Açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yield-farming protokolü Yearn Finance, hatalı bir işlem yüzünden 1,4 milyon dolar kaybetti ancak bunun kullanıcıları etkilemediğini açıkladı.

Github’da yapılan açıklamaya göre olay, “Yearn hazinesi adına sıradan bir token dönüştürme sürecinde” yaşandı.

Hatalı bir kod yüzünden 3.794.894 lp-yCRVv2 token’ı, 779.958 yvDAI token’ı karşılığında takas edildi.

Yearn’ın en popüler ürünlerinden biri olan yCRV, Yearn’ın havuz halindeki veCRV pozisyonundaki 1 adet CRV’yi temsil ediyor. Yearn, bu ürünü lp-yCRVv2 cinsinden, büyük miktarda likidite tutarak destekliyor.

Yapılan açıklamada, “Bu miktar tamamen Yearn’ın hazinesine ait olan, protokolün sahip olduğu likiditedir ve içinde kullanıcılara ait hiç fon yoktur.” dendi.

İşlem sırasında alınan 779.958 yvDAI de hesaba katıldığında havuzdaki bu pozisyon slipaj yüzünden yüzde 63 değer kaybetti.

Ekip, “Bu tokenların Yearn’ın yCRV likiditesi için kritik önem taşıdığı düşünülürse bu hatadan faydalanarak arbitraj yapmış herkesin Yearn’ın kullandığı ana multisig’ine kendilerinin uygun gördüğü miktarda iade yapmasını istiyoruz.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Popüler DeFi Protokolü, 1,4 Milyon Doların Nasıl Kaybolduğunu Açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!