Küresel Banka Regülatörü Stablecoinler Bitcoin Gibi Coinlere Göre Daha Az Riskli Dedi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) bünyesindeki Basel Bankacılık Denetim Komitesi (BCBS) stablecoinler için risk kriterlerinde değişiklik önerdi.

BCBS 14 Aralık Perşembe günü yayınladığı bildiride, stablecoinlerin sınıflandırması için gereken kriterlerini gözden geçirmek istediğini belirtti. Mevcut şartlar altında, stablecoinler gibi dolar bazlı desteği olan kripto paralar Bitcoin (BTC) gibi “desteksiz” kripto paralardan daha az riskli görülüyor.

Fakat düzenleyici kurum, bu “daha az riskli” etiketinin yatırımcılar ve bankalar için tehlike yaratabileceğini vurguladı. Stablecoinler için uygulanan daha az riskli kriterlerinin revize edilmesini talep eden BCBS, komiteye dahil olan 63 merkez bankasının görüşünü alacak.

Kurum şimdiye kadar kripto paralar özelinde sert bir duruş sergiledi ve bankalara bilançolarındaki kripto para miktarını açıklama zorunluluğu getirmek gibi bir dizi kural icat etti.

Düzenleyici kurum, etkili stabilizasyon desteğine sahip olduğu tespit edilen stablecoinlerin, 1b düzenleyici uygulamalarından yararlanma hakkı kazanabileceğini fakat bu durum gerçekleşene kadar stablecoinlerin de “yine de riskli” görünmesi gerektiğini savundu. Açıklamaya göre stabilcoinlerin bu ayrıcalıklı düzenleyici muameleye hak kazanabilmesi için “her zaman itfa edilebilir” olması gerekmektedir.

İsviçre’nin Basel şehrinde kurulan BCBS, global gayri safi yurt içi hasılasının (GSYİH) yaklaşık %95’ini oluşturan dünyanın dört bir yanından ülkeleri temsil eden 63 merkez bankasını barındıran uluslararası finans kuruluşudur. Türkiye’nin de G20 üyesi olması nedeniyle Basel Bankacılık Denetleme Komitesi uyum taahhüttü bulunuyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Küresel Banka Regülatörü Stablecoinler Bitcoin Gibi Coinlere Göre Daha Az Riskli Dedi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!