Fed, merakla beklenen faiz kararını açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (Fed), piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı.,

Fed, beklentileri boşa çıkarmadı ve faiz oranını 5,25 – 5,50 aralığında sabit tuttu. 

ABD’de açıklanan makro verilerin enflasyondaki düşüşü açık bir şekilde göstermesi de kararın alınmasının önemli nedenlerinden bir tanesi oldu. Analistler, ilerleyen dönemlerde Fed’in faiz düşürme yoluna gidebileceğine de dikkat çekti.

 Fed’in açıklamasının ardından lider kripto para Bitcoin yükselişe geçti. Varlık, yazı kaleme alındığı sırada Bitstamp’ın verilerine göre 42.466 dolar üzerinden işlem görüyor.

Faiz indirimlerine ilişkin görüşmeler sürüyor

Fed Başkanı Jerome Powell, açıklamanın ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında, enflasyonun düşüş yaşasa da hala oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti ve bununla ilgili gerekli adımların atılacağını ifade etti. 

İşsizlik oranının azalmasının önemli olduğunu ifade eden Powell, faiz indirimlerine ilişkin görüşmelerin devam ettiği ve şu anda konuyla ilgili net bir karar alınmadığını söyledi.

Powell son olarak, yüksek faiz oranlarının işletme yatırımlarını olumsuz etkilediğini belirtti ve önümüzdeki dönemde faiz artırılması ihtimalini pek olası olmadığını vurguladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fed, merakla beklenen faiz kararını açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!