Bu Üç Gösterge, Bitcoin Fiyatının Yükselmeye Devam Edebileceğini Gösteriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin blockchainindeki hareketlilik, madencilerin işlemleri ve 200 günlük hareketli ortalama, fiyatın daha da yükselebileceğine işaret ediyor.

Glassnode verilerine göre 4’ün üstüne çıktığı zaman kırmızı bölgeye giren Puell Multiple göstergesi, günümüzde hala 1,53 seviyesinde duruyor.

Puell Multiple, madencilerin günlük olarak ürettiği toplam Bitcoin miktarının dolar cinsinden değerini, bunların 365 günlük hareketli ortalamasındaki dolar değeriyle kıyaslar. Göstergenin yüksek seviyelerde olması, madencilerin kazanç oranının yüksek olduğuna işaret eder ve piyasada satış baskısı olabileceği anlamına gelir.

Bu göstergenin 4’ün üstüne çıktığı dönemler genelde pik yapılan dönemlere denk gelirken, bazı boğa döngülerinde bu sayının 10’a kadar çıktığı görüldü.

Glassnode verileri ayrıca Z-skorunun da henüz 1,6 seviyesinde olduğunu gösteriyor. Bu sayının 8’e çıktığı dönemler genelde boğa piyasalarının zirve dönemlerine denk geliyor.

Z-skoru, Bitcoin’in piyasa değeriyle gerçekleşmiş değeri arasındaki orantıyı yansıtır. Piyasa değeri, dolaşımdaki toplam coin sayısının spot fiyatla çarpılmasıyla elde edilir. Gerçekleşmiş değerde ise spot fiyatı değil, blockchaindeki coinlerin en son hareket ettirildikleri andaki değeri esas alınır.

Bitcoin için bullish olan bir diğer gösterge ise Bitcoin yatırımcısı Trace Mayer tarafından geliştirilen Mayer Multiple. Bu gösterge, spot Bitcoin fiyatıyla 200 günlük basit hareketli ortalama arasındaki farkı hesaplayarak piyasada aşırı alım veya aşırı satış olup olmadığını gösterir.

Bitcoin’in günümüzdeki fiyatıyla 200 günlük basit hareketli ortalaması olan 30.563 dolar arasında yalnızca 1,4 kat fark olması, Bitcoin’in hala yükselebileceğine işaret ediyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bu Üç Gösterge, Bitcoin Fiyatının Yükselmeye Devam Edebileceğini Gösteriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!