ABD’de İki Kişi 25 Milyon Dolarlık Yapay Zeka Kripto Dolandırıcılığı ile Suçlandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), iki şahsın kripto para birimleri aracılığıyla ponzi şeması işlettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu. 

DOJ 12 Aralık günü yaptığı duyuruda, David Gilbert Saffron ve Vincent Anthony Mazzotta Jr. isimli iki kişinin kripto para birimleri üzerinden 25 milyon dolar değerinde dolandırıcılık yaptığını belirtti.

İki şahsın öncülüğünde kurulan “AI Crypto Profits” adlı bir sitenin aslında bir ponzi şeması olduğunu belirten yetkililer, sistemin 2018 ile 2022 yıllar arasında birçok kişiyi mağdur ettiğini söyledi.

DOJ, Saffron ve Mazzotta’nın yapay zeka ticaret botu aracılığıyla yüksek getirili kar vadettiğini fakat sistemin aslında yatırımcıları dolandırmak üzere kurulduğunu vurguladı. Kurum tarafından sunulan iddianameye göre ikili, yatırımcıların paralarını kişisel harcamaları için kullandılar. Bu harcamalar arasında jet uçuşları, lüks otel konaklamaları, kişisel aşçı hizmetleri ve özel güvenlik görevlileri gibi göze çarpan aşırılıklar yer aldı.

Saffron, geçtiğimiz yıllarda kripto para ticareti ve madenciliği ile ilgili bir dizi şirkette yönetici olarak görev yapmıştı. Aynı şekilde Mazzotta’da bir kripto para borsasında yönetici olarak görev yer almıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’de İki Kişi 25 Milyon Dolarlık Yapay Zeka Kripto Dolandırıcılığı ile Suçlandı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!