Terra kurucusu, bir süre daha Karadağ’da kalacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’ye iade edileceği konuşulan Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon’un şubat ayına kadar Karadağ’da kalması bekleniyor. 

Bloomberg’ün 12 Aralık tarihli haberine göre ABD ve Güney Kore yetkilileri, Karadağ’dan Kwon’u iki ay daha gözaltında tutmalarını istedi. Kwon, geçtiğimiz mart ayında Karadağ’da sahte pasaport kullandıkları gerekçesiyle tutuklandı ve hapis cezasına çarptırıldı.

Geçmişte Singapur’da yaşayan Güney Kore vatandaşı Kwon, Terra’nın çöküşünde rol oynadığı gerekçesiyle ABD ve Güney Kore’de çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kaldı. WSJ, 7 Aralık’ta ABD’nin Güney Kore’den önce Kwon’u gözaltına alacağını belirtti. Her iki ülke de Karadağ’da iade taleplerini sundu.

İlgili: Savcı: Do Kwon hem ABD hem de Güney Kore’de hapis yatabilir

Do Kwon, ABD’ye iade edilmesi halinde Terraform Labs’da geçirdiği süre ile ilgili olarak emtia dolandırıcılığı, menkul kıymet dolandırıcılığı, havale dolandırıcılığı ve dolandırıcılığa yönelik komplo ve piyasa manipülasyonuna dahil olmak üzere sekiz suçlamayla karşı karşıya kalacak.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) da Kwon’u yatırımcıları dolandırmakla suçladı.

Terra, Mayıs 2022’de yaşadığı çöküşle kripto para sektöründeki düşüşe neden olan en önemli katalizörler arasında yer aldı. Terra’nın ardından başta Voyager Digital, BlockFi, Celsius Network ve FTX olmak üzere birçok kripto para şirketi iflas başvurusunda bulundu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Terra kurucusu, bir süre daha Karadağ’da kalacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!