Glassnode Bitcoin Düşüşünün Kaynağını ve Gerçek Fiyat Değerini Açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

On-chain analiz platformu Glassnode, kripto para piyasasının güncel durumuna ışık tuttu.

Glassnode 12 Aralık günü paylaştığı detaylı kripto para raporunda, son günlerde yaşananlara yer verdi. Bitcoin’in (BTC) 8 Aralık günü 44.700 dolar ile 2023 yılının en yüksek seviyesine ulaştığını hatırlatan Glassnode, bu yükselişle birlikte kısa vadeli yatırımcıların aşırı karlı konuma geldiğini ve yaşanan satış baskının fiyatta düşüşü tetiklediğini vurguladı.

Bununla birlikte Bitcoin’in “adil fiyat değerinin“ 30 bin ile 36 bin dolar arasında gezindiğini belirten analiz firması, dolaşımdaki Bitcoin ve Ethereum (ETH) sayısının yüksek oranda kara geçtiğini ve bu durumun 4 ayın en hızlı düşüşünü tetiklediğini vurguladı. Öte yandan bu yılın en büyük üçüncü düşüşünün sadece bir düzeltmenden ibaret kalabileceği öngörüldü.

Glassnode ayrıca aktif yatırımcıların 11 aylık bir akümülasyonun içinde olduğunu ve geçmiş verilere bakıldığında bu sürecin sonunda yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) görülebileceğini ifade etti.

Bu akümülasyon süreci 2016-2017 yılları arasında 14 ay, 2019-2020 yılları arasında ise 20 ay sürmüştü. Her iki döngü içinde bu sıkıcı bekleyiş sürecinin ardından devasa yükselişler görülmüştü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Glassnode Bitcoin Düşüşünün Kaynağını ve Gerçek Fiyat Değerini Açıkladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!