Dev Bitcoin Borsası OKX Hacklendi, Fonlar Çalındı: Ekipten Açıklama Var!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler kripto para borsası OKX’in merkeziyetsiz borsası ve zincirler arası köprü platformu OKX DEX siber saldırıya uğradı.

OKX’in merkeziyetsiz platformu OKX DEX, 13 Aralık günü gerçekleşen bir siber saldırının merkezinde yer aldı. Çinli blokzinciri muhabiri Coin Wu saldırıdan kısa süre sonra paylaştığı gönderisinde, hackerların 430 bin dolardan fazla kripto parayı ele geçirdiğini belirtti.

Aktarılan detaylara göre saldırı, “0xFacf3” isimli proxy (yetkili) adresinin özel anahtarının sızdırılmasından kaynaklandı. Bu sızıntı sonucunda 18 farklı cüzdan saldırıdan etkilendi. OKX, saldırıya uğrayan proxy adresini yaşanan olaylardan kısa süre sonra devre dışı bıraktı. Borsa tarafından yapılan açıklamada, saldırıdan etkilenen tüm kullanıcı fonlarının telafi edileceği belirtilirken çalınan miktarın 430 bin dolar değil 370 bin dolar olduğu vurgulandı:

Etkilenen sözleşmeler devre dışı bırakıldı ve tüm kullanıcı varlıklarının güvende olduğu doğrulandı. Etkilenen tüm kullanıcılar yaklaşık 370.000 dolar kaybetti ve platform, istatistikler tamamlanır tamamlanmaz bunları telafi edecek. Aynı zamanda ilgili zararların tazmini için adli işlemler başlatılacaktır.

On-chain güvenlik firması Slowmist’e göre saldırganlar tarafından ele geçirilen bu proxy hesabı, saldırganın DEX’in proxy sözleşmesini kötü niyetli bir sürüme yükseltmesini ve kullanıcı fonlarını doğrudan boşaltmasını sağladı. Proxy yöneticisi, ilk hırsızlıktan sonra sözleşmeyi yükseltmeye devam ederek kripto para çalmaya devam etti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dev Bitcoin Borsası OKX Hacklendi, Fonlar Çalındı: Ekipten Açıklama Var!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!