Bitcoin ETF’si İçin Başvuruda Bulunan Şirketler, SEC ile Görüşmeye Devam Ediyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) kurmaya çalışan şirketler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile görüşmelerini sürdürüyor.

SEC tarafından paylaşılan bildirgelere göre geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde dört kuruluş, Bitcoin ETF’si için yaptıkları başvurular hakkında SEC ile bir araya geldi.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, birkaç defa masaya oturduğu SEC ile 11 Aralık’ta yeniden görüştü. Bunun yanı sıra 7 Aralık’ta Fidelity, 8 Aralık’ta ise Grayscale ve Franklin Templeton ile görüşüldü.

Bu görüşmelerin her birinde SEC’i Ticaret ve Piyasalar Dairesi ile Kurumsal Finans Dairesi yetkilileri temsil etti. ETF’ler için yapılan başvuruların onaylanıp onaylanmayacağına nihai olarak bu daireler karar verecek.

SEC Başkanı Gary Gensler, geçen gün şu açıklamayı yaptı: “Kurumsal Finans Dairemiz, yatırımcıların bilinçli yatırım kararları verebilmeleri için gerekli somut bilgilere erişebildiğinden emin olmaya çalışıyor. Ayrıca şirketlere SEC’nin kuralları ve formlarıyla ilgili yorumlayıcı destek sağlıyor.”

Bloomberg analisti James Seyffart, dünkü açıklamasında hala yapılan başvurulardan en az birinin Ocak 2024’ün ikinci haftasında onaylanmasını beklediğini söyledi. Ancak borsadaki kotasyonun daha ileri zamanlarda gelebileceği düşünülüyor.

Bitcoin ETF’si İçin Başvuruda Bulunan Şirketler, SEC ile Görüşmeye Devam Ediyor isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF’si İçin Başvuruda Bulunan Şirketler, SEC ile Görüşmeye Devam Ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!