Binance, SEC Davasına Tekrar İtiraz Etti, Uzlaşmayla Alakası Yok Dedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) kendi aleyhinde dava açmak için gerekli yasal şartları karşılamadığını savunuyor.

Binance, Binance.US ve Changpeng Zhao, SEC’nin borsanın kayıt dışı menkul kıymet sattığı iddiasıyla haziran ayında açtığı davaya karşı tekrar itirazda bulundu.

Adalet Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu ile 4,3 milyar dolarlık uzlaşma sağlayan Binance, yetki sınırlarını aştığı gerekçesiyle SEC’nin davasına karşı eylül ayında itiraz etmişti.

SEC’ye verilen yanıtta, Binance müşterilerinin kripto para satın aldıktan sonra herhangi bir yükümlülük altına girmediği, dolayısıyla bunların dava açmayı meşrulaştıracak şekilde yatırım sözleşmesi olarak nitelendirilmediği savunuldu.

Binance, SEC’nin Adalet Bakanlığı ile varılan uzlaşmayı kendi davasıyla bağdaştırma çabalarını uygunsuz ve müsaade edilemez olarak değerlendirdi.

Şirketin iddiasına göre diğer kurumların vardığı uzlaşmaları kendi çıkarına kullanmaya çalışan SEC, bu alanda yetki sahibi olduğuna dair bir emsal sunamadı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance, SEC Davasına Tekrar İtiraz Etti, Uzlaşmayla Alakası Yok Dedi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!