‘FTX davasını kazanmak neredeyse imkansız’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sam Bankman-Fried’ın ceza davası savunmasından sorumlu avukat, davanın kazanılmasının başından beri “neredeyse imkansız” olduğunu itiraf etti. 

Stanford Hukuk Fakültesi profesörü David Mills, Bloomberg’e verdiği özel röportajda, Bankman-Fried’ın tavsiyelere uyma konusundaki isteksizliğinin yanı sıra eski iş arkadaşlarının suçlayıcı ifadelerinin de FTX kurucusunun işini zorlaştırdığını ifade etti ve ekledi:

“Üç ya da dört kurucunun da sizin suç işlediğinizi söylediği bir davayı kazanmanın neredeyse imkansız olduğunu düşündüm.”  

“Yalan söylüyor olsalar bile, böyle bir davayı kazanmak gerçekten çok zor.”

Raporda ayrıca Mills’in, SBF’nin avukatlarına tanıkların ve savcılığın iddialarını kabul etmesini ve jüri başkanını, Bankman-Fried’ın şirketi iflastan kurtarmayı amaçladığına ikna etmeye çalışmasını tavsiye ettiği de özetlendi.  

Mills, “Bunun en iyi hikaye olduğuna inanıyorum. Herkesin yalan söylediğini iddia edemez. Beş kişi bir şey söylüyor, bir kişi tam aksini söylüyor. Bu şekilde hiç şansınız yok, sıfır“ dedi. 

Deneyimli ceza avukatı, işadamı ve akademisyen ayrıca Bankman-Fried için “çapraz sorgu sırasında gördüğüm en kötü kişi” dedi. Eski FTX CEO’su, yedi suçlamanın tamamından suçlu bulunmasına neden olan ifadeleri başarısızlıkla reddetmeye çalışmıştı.  

Mills ayrıca FTX CEO’sunun ailesinin isteği üzerine Bankman-Fried’ın savunmasına destekte bulunmayı kabul ettiğini de açıkladı. Joseph Bankman ve Barbara Fried ile yakın arkadaş olduğu ve davayı ücretsiz olarak üstlendiği anlaşılan Mills, davaya dahil olmasında dostluğunun ve ceza hukukuna duyduğu sevginin etkili olduğunu da sözlerine ekledi. 

Davanın sonucu ve Bankman-Fried’ın hapishanede geçireceği sürenin belirsiz olması, Mills’in yakın ilişkilerin söz konusu olduğu davaları bir daha üstlenmeyeceğini itiraf etmesine yol açtı: 

“Bir daha duygusal davranıp böyle bir davaya kişisel olarak dahil olmayacağım.”

Bankman-Fried dolandırıcılık, dolandırıcılığa teşebbüs, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklamak gibi suçlardan 7 kez suçlu bulundu. 

31 yaşındaki SBF, 28 Mart 2024 tarihinde, önemli davaya başkanlık eden New York Bölge Yargıcı Lewis Kaplan tarafından mahkum edilecek. Bankman-Fried’ın ceza süresi konusunda son sözü Kaplan söyleyecek, hükümet savcıları ise önerilerde bulunacak.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
‘FTX davasını kazanmak neredeyse imkansız’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!