Balina 2 Yıl Boyunca Zararda Tuttuğu Bitcoin’de Kar Satışı Yapmaya Başladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) yatırımcısı yaklaşık 2 yıllık zorlu bekleyiş sürecinin ardından nihayet kar satışı yapmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl ocak ayında Wrapped Bitcoin (WBTC) satın almaya başlayan ve ardından gelen ayı sezonunda zararda beklemek zorunda kalan balinanın nihayet yüzü güldü.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre balina, Ocak 2022’de fiyat 42.560 dolar seviyesindeyken WBTC almaya başladı. Balinanın ilk adımı 13 Ocak tarihinde 3 milyon dolar değerinde 70 WBTC almak oldu. O dönemde balina bu varlıkların hepsini merkeziyetsiz finans (DeFi) projesi Compund’a (COMP) aktarmıştı.

Ardından 15 Şubat günü WBTC’nin 42 bin dolar üzerine çıktığını gören balina FOMO’ya kapılarak 3,4 milyon dolar değerinde 80 WBTC daha aldı.

Yatırımcı alımlarına doymadı ve 15 Mart 2022’de tekrardan 1,57 milyon dolar değerinde 40 WBTC daha satın aldı. Daha sonra WBTC’nin fiyatı 47 bin doların üzerine çıktı ancak kar elde etmek için satış yapmadı. Fakat bu alımdan kısa süre sonra WBTC uzun soluklu bir düşüş trendine girdi.

Düşüş trendini maliyet düşürmek için fırsat olarak gören balina cüzdanı, yaklaşık bir buçuk yıl boyunca devam eden düşüşler boyunca 8,7 milyon dolar değerinde 401 daha satın aldı.

Nihayetinde kripto para piyasasının 2023 yılının özellikle ikinci yarısında iyi bir performans göstermesiyle birlikte yatırımcı “hold” stratejisinin meyvelerini toplamaya başladı. Bitcoin son olarak 44 bin dolara ulaşınca satışlarına başlayan balina şimdiye kadar 9 milyon dolar kar elde etti.

Habere konu olan cüzdan son olarak 10 Aralık tarihinde kripto para borsası Binance’e 4,3 milyon dolar değerinde 100 WBTC yatırdı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Balina 2 Yıl Boyunca Zararda Tuttuğu Bitcoin’de Kar Satışı Yapmaya Başladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!