BTC hakimiyeti ikiye böldü: Kritik bir role sahip

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni analiz, altcoinler yükselirken Bitcoin’in (BTC) son yükseliş trendini iptal etmek için “devrilme” riski taşıdığı uyarısında bulunuyor.

Popüler analist ve sosyal medya yorumcusu Matthew Hyland, 9 Aralık’ta X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımda BTC fiyat hareketine temkinli yaklaştı.

Bitcoin hakimiyeti kilit bir role sahip

Bitcoin boğaları haftanın Wall Street işlemlerinin sonuna kadar momentumu sıcak tuttu. BTC/USD 8 Aralık’ta Bitstamp’ta 44.729 dolar ile 19 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan veriler, Bitcoin’in gün içi bir aralıkta kendini sağlamlaştırmasıyla 44.000 dolar seviyesinin altına bir sonraki geri çekilmesini inceledi.

BTC/USD 1 saatlik grafik. Kaynak TradingView

Ancak Hyland’a göre, Ekim ayının başından bu yana yüzde 60’lık güçlü kazançların ardından boğa koşusunun sıkıntıda olabileceğine dair daha kötü işaretler var.

Hyland, parlayan senaryonun Bitcoin’in genel kripto piyasası içindeki pazar hakimiyetinde yattığını belirtti.

Konuyla ilgili X paylaşımında bulunan Hyland, “Hakimiyet, kaydedilen ayı ayrışmasına göre tersine dönüyor. BTC, geçen günkü yukarı hareketten elde ettiği tüm kazançları geri verdi,” dedi.

“Eğer 51,81’in altına iner ve kapanış gerçekleştirirse, bu bir yıldan uzun bir sürenin ilk düşük seviyesi ve yükseliş trendinin sona ermesi ve olası bir tepe noktası olacaktır.”

Bitcoin kripto piyasa değeri hakimiyeti açıklamalı grafik. Kaynak: Matthew Hyland/X

Hyland, 6 Aralık’ta, Nisan 2021’den bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 55,26’ya ulaşan Bitcoin hakimiyetindeki son artışa atıfta bulundu. Hızlı bir geri dönüş, yukarı yönlü ilerlemenin gevşemesine neden oldu ve hakimiyet bu yazının yazıldığı sırada yüzde 53,4 seviyesindeydi.

Bitcoin kripto piyasa değeri hakimiyeti 1 haftalık grafik. Kaynak: TradingView

Altcoinler gün içi kazançlarını artırdı

Başka görüşler ise böyle bir hakimiyetin tersine dönmesinin, altcoinlerin kendi başlarına büyük bir ralli başlatmasına olanak tanıyacağına inanıyor. Bu görüş, genellikle “altseason” olarak biliniyor.

İlgili: Fiyat analizi 12/8: BTC, ETH, BNB, XRP, SOL, ADA, DOGE, AVAX, LINK, MATIC

Altcoin’ler, piyasa değerine göre ilk on kripto para biriminin 24 saat içinde yüzde 22 değer kazanan Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX) öncülüğünde hareketli bir görünüm sergiledi.

Piyasa değerine göre en büyük altcoin Ether (ETH) son yedi günde yüzde12 artış gösterdi. ADA ve AVAX da yüzde 50’yi aşan kazançlarıyla haftanın liderlerini oluşturdu.

ETH/USD 1 günlük grafik. Kaynak TradingView

Popüler trader Jacob Canfield, 6 Aralık’taki yorumunun bir bölümünde X abonelerine “Bitcoin hakimiyetinde yüzde 2’lik bir düşüş yaşandı ve altcoin’ler bugün çıldırdı.” dedi.

“Dediğim gibi, bu sadece bir tat. Hakimiyet gerçekten düşmeye başladığında, hepimizin bildiği ve sevdiği yüz eriten alt sezonu göreceğiz.”

Altcoin piyasa değeri 1 günlük grafik. Kaynak: TradingView

Toplam altcoin piyasa değeri gün içinde yüzde 2,4 artarken, Aralık ayından bugüne kadarki kazanç yüzde 18,4 oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BTC hakimiyeti ikiye böldü: Kritik bir role sahip
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!